
بروزرسانی: 30 خرداد 1404
چگونه در دام هکرهای ارز دیجیتال نیفتیم؟ بهترین روش محافظت از ارزهای دیجیتال
گاها در گروه ها و چت روم های اینترنتی شاهد هستیم که کاربران فعال در حوزه کریپتو، خبر از هک کیف پول ارز دیجیتال خود می دهند که طبیعتا این مسئله باعث نگرانی افراد دیگر نیز می شود و آن ها را به فکر بالا بردن امنیت کیف پول هایشان می اندازد. اما چگونه در دام هکرهای ارز دیجیتال نیفتیم؟
در حقیقت کلاهبرداران و هکرها، از تکنیک ها و روش های مختلفی می توانند کیف پول های ارز دیجیتال کاربران را هک کرده و دارایی آن ها را به سرقت ببرند. ما در این مقاله قصد داریم ۳ روش هک کیف پول ارز دیجیتال را به طور مختصر معرفی کنیم. شناخت این روش ها می تواند به شما کمک کند خطر احتمال هک شدن کیف پول های خود را کاهش دهید.
ابزار لازم برای هک کیف پول توسط هکرها
برای اینکه بدانیم به این سوال پاسخ دهیم که چگونه در دام هکرهای ارز دیجیتال نیفتیم باید راه های هک کیف پول را بشناسیم.
ممکن است از خود سوال کنید که افراد با داشتن چه اطلاعاتی از شما می توانند این کار را انجام دهند؟ در جواب این سوال باید گفت که درواقع آن ها به دانستن اطلاعات زیادی درمورد شما نیاز ندارند و فقط در دست داشتن یک آدرس کیف پول از شما برای آن ها کافی است تا دارایی های شما را به جیب بزنند!
طبق گزارش های به دست آمده از فورتا “Forta Network” که یک شرکت امنیتی بلاکچین است، در ماه می، کلاهبرداران حداقل ۷۹۰۵ کیف پول بلاک چینی را برای جمع آوری ارزهای دیجیتالی که از کاربران عادی سرقت می کنند، ایجاد کرده اند.

شرکت فورتا به تازگی توکن اختصاصی خود به نام فورتا (FORT) را راه اندازی کرده است که شبکه ای از ربات ها را مدیریت می کند که می توانند انواع مختلف کلاهبرداری ها را در بلاکچین های مختلف مانند اتریوم (Ethereum)، بایننس اسمارت چین (Binance Smart Chain)، آوالانچ (Avalanche)، آربیتروم (Arbitrum)، پالیگان (Polygon)، فانتوم (Fantom) و آپتیمیسم (Optimism) شناسایی کنند.
کریستین سیفرت (Christian Seifert) پژوهشگر و محقق مستقر در فورتا که قبلا در بخش امنیتی مایکروسافت کار می کرد، به وب سایت کوین دسک (CoinDesk) درمورد شبکه فورتا چنین توضیح داد:
الگوریتم های ارز دیجیتال فورتا می توانند در حین اسکن تراکنش ها در بلاکچین، انواع رفتارهای غیرعادی را شناسایی کنند.
منظور او از رفتارهای غیرعادی، حملاتی است که به کیف پول کاربران صورت می گیرد.
هک کیف پول ارز دیجیتال با روش مهندسی اجتماعی (Social Engineering)
یکی از روش های هک کیف پول ارز دیجیتال که کلاهبرداران بسیار از آن استفاده می کنند، روش “حمله مهندسی اجتماعی” (Social Engineering) است!
احتمالا برایتان جالب باشد اما در فرآیند حمله از نوع مهندسی اجتماعی، ابتدا مغز فرد قربانی هک می شود و نه کامپیوتر، موبایل و یا کیف پول او!

در واقع، اصطلاح “مهندسی اجتماعی” به انواع اقدامات شرورانه ای اشاره دارد که توسط یک فرد یا گروهی از افراد انجام می شود که هدف آن ها به دست آوردن اطلاعات مهم و حیاتی از یک شرکت یا فرد است. باید توجه داشت که فردی که اطلاعات را در اختیار این افراد قرار می دهد، خود می تواند قربانی این حمله باشد و یا بدون اینکه متوجه باشد، کسب وکار و یا فرد دیگری را در معرض این حملات قرار دهد.
بسیاری از حملاتی که در فضای آنلاین صورت می گیرند، از نوع حملات مهندسی اجتماعی هستند. برای مثال یک نمونه از حملات مهندسی در فضای رمزارزها می تواند به این صورت انجام شود:
ابتدا کاربران به یک وبسایت هدایت می شوند، سپس از آن ها خواسته می شود تا آدرس کیف پول خود را جهت اتصال به سایت وارد کنند، در مرحله بعد یک تراکنش ظاهر می شود و کاربر آن را تایید می کند که در نهایت باعث می شود تمام دارایی کاربر از دست برود.
هک کیف پول ارز دیجیتال با روش آیس فیشینگ (Ice Phishing)
طبق گزارشات ثبت شده از سوی شبکه فورتا، بیشترین حملات صورت گرفته در ماه می به منظور هک کیف پول ارز دیجیتال، از نوع حملات آیس فیشینیگ (Ice Phishing) بوده اند که حدود ۵۵.۸ درصد از کل حملات ثبت شده در شبکه را به خود اختصاص می دادند. آیس فیشینیگ با حمله فیشینگ سنتی تفاوت دارد. در آیس فیشینگ، اطلاعات خصوصی کاربران به صورت مستقیم هدف قرار داده نمی شود.
در این نوع حملات ابتدا قربانیان به سمت یک وبسایت فیشینگ یا کلاهبرداری هدایت می شوند که به ظاهر، خدمات ارزهای دیجیتال ارائه می دهند. سپس با ورود به وبسایت، هکر با استفاده از روش هایی، قربانی را هدف قرار می دهد تا یک تراکنش مخرب بلاکچینی را امضا کند که درنهایت بتواند به کیف پول قربانی دسترسی پیدا کند. درنتیجه با این روش، کلاهبردار می تواند تمام دارایی فرد را به سرقت ببرد.
علاوه بر وبسایت های فیشینگ، ممکن است هک کیف پول ارز دیجیتال شما در هنگام انجام تراکنش اتفاق بیفتد. شاید دقت کرده باشید که در هنگام اجرای تراکنش ها در کیف پول خود، گزینه هایی مانند تایید (Approve) و یا امضا (Sign) به شما نمایش داده می شوند.
زمانی که بخواهید تراکنشی از نوع تبادل جفت ارزها در یک پلتفرم دیفای انجام دهید، باید قراردادهای هوشمند مربوط به آن را نیز امضا کنید. بسته به نوع کیف پولی که استفاده می کنید، بعد از امضای این قراردادها اجازه دسترسی به اطلاعات کیف پول خود را به درخواست کننده می دهید. بنابراین بسیار مهم است که بدانید دقیقا چه چیزی را امضا می کنید و درمورد سطح دسترسی که به وبسایت ها و پلتفرم های دیگر می دهید آگاهی داشت باشید.

هکرها می توانند از این روش برای هک کیف پول ارز دیجیتال افراد و سرقت اموال آن ها استفاده کنند. درواقع آن ها در فرآیند هک از روش “تاییدیه توکن” (Token Approval) در تراکنش ها استفاده می کنند که یکی از رایج ترین روش ها برای هک کیف پول های وب ۳ غیرحضانتی است. در این نوع از هک، با طی کردن فرآیند طراحی شده از سوی سارق، شما به عنوان یک کاربر به قراردادهای هوشمند اجازه می دهید که به موجودی توکن هایتان دسترسی داشته باشند.
مثلا مهاجمان و هکرها تلاش می کنند تا کاربران را به بهانه تعامل با برنامه های غیرمتمرکز (dapps) مختلف از جمله صرافی های غیرمتمرکز (DEX) فریب دهند. در چنین طرح هایی به افراد یک فرصت بسیار سودآور معرفی می شود و سپس با ایجاد ترس از دست دادن (فومو FOMO) به هدف نهایی خویش دست می یابند.
در این حالت، فرد بدون بررسی و مطمئن شدن از اینکه با یک نهاد قانونی همکاری می کند، با امضای تراکنش، کنترل دارایی های خود را به دست مهاجم می دهد.
سپس تراکنش های دیگری که اغلب همراه با تایمر هستند روی صفحه نمایش داده می شوند که کاربران پشت سرهم و بدون بررسی آن ها، همه را تایید می کنند!
اینجاست که کاربر باید با سرمایه خود خداحافظی کند!
درواقع دو مرحله حیاتی برای آیس فیشینیگ وجود دارد:
- مرحله اول: فریب دادن قربانی و هدایت او به یک وبسایت
- مرحله دوم: ایجاد یک روایت یا داستان مثبت جهت برانگیختن احساسات فرد
یکی از انواع حملات فیشینگ نیز به این صورت است که در آن کاربران به صورت مستقیم دارایی های خود را به کلاهبرداران ارسال می کنند. در این روش کاربر با تایید یک اعلان مبتنی بر به روزرسانی امنیتی، که درواقع تله ای بیش نیست، به هکر دسترسی کامل به اطلاعات خود را می دهد که درنتیجه سرمایه و دارایی او از بین می رود.
هک کیف پول ارز دیجیتال با روش مسمومیت آدرس (Address Poisoning)
در دنیای ارزهای دیجیتال هرروزه پروژه های کلاهبرداری مختلفی به قصد خالی کردن سرمایه افراد به وجود می آیند؛ معامله گران ان اف تی ها (NFT) نیز از این قاعده مستثنی نیستند!
مهاجمان، کاربرانی را که دارای NFTهای ارزشمند هستند را هدف خود قرار می دهند و سعی می کنند آن ها را فریب دهند تا تراکنش هایی را تایید کنند که درنهایت بتوانند به دارایی های ارزشمند آن ها دست یافته و آن ها را پایین تر از قیمت بازار به فروش برسانند.
با وجود کلاهبرداری ها و خطرات موجود، خوشبختانه اکثر معامله گران NFT از روش هایی که ممکن است مورد سوءاستفاده قرار بگیرند آگاه هستند. البته برخی از مشهورترین سرقت های NFT صورت گرفته در سال های اخیر که سازوکار بسیار هدفمند و پیچیده ای دارند، باعث تخریب چهره های تاثیرگذار در این حوزه شده اند.
یکی از انواع این حملات، “مسمومیت آدرس” یا “Address Poisoning” است که در آن هکرها، ابتدا تاریخچه تراکنش کیف پول افراد را مورد بررسی قرار می دهند و سپس به دنبال آدرس هایی می گردند که فرد موردنظر بیشترین تعامل را با آن ها دارد.

در مرحله بعد مهاجمان، یک آدرس بلاکچین جعلی که بسیار شبیه به آدرس مقصد است ایجاد می کنند و سپس سعی می کنند تا این آدرس ساختگی را در لیست تاریخچه تراکنش های ارسال کننده قرار دهند. برای این کار آن ها مبلغ ناچیزی را به آدرس ارسال کننده انتقال می دهند.
با این کار، آدرس جعلی در لیست تاریخچه تراکنش های فرد قربانی قرار می گیرد. در نهایت زمانی که فرد قربانی بخواهد مجددا با آدرس مقصد که همیشه مبلغی را برای آن ارسال می کرده، آدرس جعلی را به اشتباه انتخاب کرده و آن را برای تراکنش جدید کپی و جایگذاری می کند. در نتیجه تراکنش فرد قربانی مسموم می شود و این بار مبلغ به آدرس کیف پول فرد مهاجم ارسال می شود.
چنین حملاتی برای هک کیف پول ارز دیجیتال، حتی نیازی به داشتن اطلاعات قوی درمورد قربانی ندارد. تنها چیزی که مهاجمان باید درمورد قربانیان بدانند، آدرس کیف پولی است که بیشترین تراکنش ها را با آن انجام می دهند.
چچگونه در دام هکرهای ارز دیجیتال نیفتیم؟
باید بدانید که به هرحال در این فضا، هکرها و کلاهبرداران همیشه وجود دارند، در نتیجه امکان اینکه شما نیز یکی از قربانی ها باشید نیز وجود دارد.

برای اینکه بتوانید احتمال هک کیف پول ارز دیجیتال خود را پایین بیاورید نیاز است تا همیشه به آدرس هایی که با آن ها در تعامل هستید توجه کنید و صرفا به چک کردن چند حرف اول و اخر کیف پول مقصد بسنده نکنید.
بنابراین سعی کنید قبل از ارسال تراکنش، آن ها رابه دقت بخوانید و از درست بودن تک تک کاراکترهای آدرس به طور کامل مطمئن شوید.
علاوه براین، هربار که اعلانی به شما نمایش داده می شود، به دقت آن را بخوانید و بعد از اطمینان از صحت جزئیات ارائه شده، روی دکمه تایید کلیک کنید تا در دام کلاهبرداران نیفتید.
خلاصه مطلب – چگونه در دام هکرهای ارز دیجیتال نیفتیم؟
به طور کلی روش های مختلفی وجود دارد که هکرها برای به سرقت بردن اموال افراد و خالی کردن کیف پول آن ها از آن استفاده می کنند اما ۳ روش اصلی وجود دارد که استفاده از آن در میان مهاجمان بسیار رایج است. این سه روش عبارت اند از:
- حمله مهندسی اجتماعی (Social Engineering): در این نوع حمله، به جای هک شدن کامپیوتر و یا کیف پول شخص، ابتدا مغز فرد مورد هدف قرار می گیرد. به این معنی که هکر، با استفاده از رویکردهای روان شناسی و طراحی حقه های هوشمندانه به اطلاعات فرد مورد نظر نفوذ می کند.
- آیس فیشینگ (Ice Phishing): در این نوع حمله، ابتدا فرد قربانی به یک وبسایت هدایت می شود و در مرحله بعد با ایجاد یک داستان مثبت مانند شرکت در یک پروژه بسیار سودآور جهت برانگیختن احساسات فرد به دام می افتد. در این بخش قربانی با امضای تراکنش ها از سوی سایت، کنترل دارایی های خود را به دست مهاجم می دهد.
- روش مسمومیت آدرس (Address Poisoning): در این روش فرد قربانی، زمانی که قصد دارد تراکنشی را انجام دهد به دام می افتد. او با کپی و جایگذاری کردن آدرسی که بسیار شبیه به آدرس مقصد است، دارایی های خود را به آدرس جعلی که توسط کلاهبرداران ایجاد شده است ارسال می کند.
سوالات متداول – چگونه در دام هکرهای ارز دیجیتال نیفتیم؟
هکرها با در دست داشتن چه اطلاعاتی می توانند کیف پول های ارز دیجیتال را هک کنند؟
روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد که بسته به نوع آن، این اطلاعات می تواند متفاوت باشند. اما نکته ای که وجود دارد این است که بسیاری از هک ها تنها با در دست داشتن یک آدرس کیف پول انجام می شود که در مقاله به طور مفصل درباره آن توضیح داده شد.
ساده ترین و رایج ترین راه های هک کیف پول ارزهای دیجیتال کدام است؟
سه روش تقریبا ساده برای هک کیف پول های ارز دیجیتال که به اطلاعات زیادی از فرد قربانی نیازی ندارند وجود دارد. این سه روش عبارتند از: حمله مهندسی اجتماعی، آیس فیشینگ و مسمومیت آدرس
برای جلوگیری از مورد هک قرار گرفتن کیف پول ارز دیجیتال خود چه کنیم؟
برای در امان ماندن از خطر هک شدن، بدون بررسی کردن و مطمئن شدن از جزئیات تراکنش، روی دکمه تایید کلیک نکنید. همچنین هربار که قصد دارید تراکنشی را انجام دهید، بعد از کپی و جایگذاری کردن آدرس، به دقت تمام کاراکترهای آدرس را بررسی کنید.
منبع: https://iranbroker.net/how-scammers-can-drain-your-crypto-wallet/