چرا معامله گران فارکس باید به نوسانات بازار اوراق قرضه توجه کنند؟

نوسانات بازار اوراق قرضه آمریکا به حدی افزایش یافته که به سطوح ماه مارس ۲۰۲۰ یا زمان شروع بحران کرونا رسیده است. در این میان حرکات قیمتی هفته جاری هم تحت تأثیر جریانات نقدینگی پایان فصل هم قرار گرفته است. معمولاً در پایان هر فصل حجم نقدینگی در سیستم مالی کاهش می‌یابد.

نوسانات بازار اوراق قرضه به معنی تغییر سیاست‌های فدرال رزرو نیست!

قیمت اوراق قرضه رابطه معکوسی با بازدهی آن دارد. افزایش قیمت به معنی کاهش بازدهی اوراق است. تغییرات بازدهی اوراق قرضه محرک اصلی دارایی‌های مثل دلار آمریکا و اونس طلاست! با بالا رفتن بازدهی اوراق، قیمت اونس طلا پایین می‌آید و دلار تقویت می‌شود. در مقابل با کاهش بازدهی اوراق قرضه، قیمت اونس طلا افزایش می‌یابد و دلار آمریکا تضعیف می‌شود. به همین خاطر است که تمام فعالین بازار همیشه نیم‌نگاهی به نوسانات بازار اوراق قرضه دارند.

بازار اوراق قرضه انگلیس، مبدأ اصلی نوسانات بازار اوراق قرضه آمریکاست

در اوایل معاملات روز چهارشنبه، برای اولین بار از سال ۲۰۱۰ نرخ بازدهی اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله آمریکا به بالای ۴ درصد عبور کرد، اما وقتی بانک مرکزی انگلیس در بازار اوراق قرضه مداخله کرد، روند بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا هم تغییر کرد!
بازدهی برخی از اوراق قرضه دولت انگلیس بیش از ۱٫۰۰ واحد درصد سقوط کرد و بازدهی اوراق قرضه آمریکایی را هم با خود پایین کشید. بازدهی اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله آمریکا تا ۰٫۲۵ واحد درصد پایین آمد و به محدوده ۳٫۶۹ درصدی رسید. با این حال هنوز هم بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا از سطوح بعد از نشست فدرال رزرو آمریکا بالاتر است.

برخی از بزرگان بازار اوراق قرضه بر این باورند که نباید به ادامه افزایش قیمت اوراق قرضه یا افت بازدهی اوراق دل بست! از دید سرمایه‌گذاران بزرگ بازار اوراق قرضه، هنوز هم فدرال رزرو به دنبال اجرای سیاست‌های انقباضی و افراطی است و باقی چیزها تنها نویز بازار هستند!

چرا نوسانات بازار اوراق قرضه مهم است؟

بزرگ‌ترین بازار اوراق قرضه دنیا در روزهای اخیر نوسان شدیدی داشته که دلیل آن ترس از بحران بدهی انگلیس بوده است. روز دوشنبه شاهد بزرگ‌ترین کاهش یک‌روزه قیمت اوراق خزانه‌داری ۱۰ ساله آمریکا بودیم. بزرگی این کاهش از زمان شیوع کرونا تا به امروز بی‌سابقه بوده است. اما روز چهارشنبه با مداخله بانک مرکزی انگلیس و معرفی برنامه خرید اوراق قرضه دولتی، سقوط قیمت اوراق خزانه‌داری هم جبران شد.

تحلیلگر بلک راک گفته که رالی صعودی دیروز که در قیمت اوراق قرضه به راه افتاد و این تصور را ایجاد کرد که نرخ بهره آمریکا در زیر ۴٫۵ درصد متوقف خواهد شد، تنها یک نویز است! او گفته که حتی در سطوح بالای نرخ بهره، باز هم فدرال رزرو آمریکا می‌تواند به افزایش نرخ بهره ادامه دهد. از نظر او، نوسانات اخیر بازار اوراق قرضه آمریکا به خاطر عوامل خارجی بوده و از داخل آمریکا نشاءت نگرفته است، به همین دلیل خارج از کنترل فدرال رزرو آمریکاست.

سرپرست تیم تحلیلی بازار اوراق قرضه در شرکت بلک راک گفته، “شما می‌توانید در معاملات هفته اخیر رد پای بازار اوراق قرضه انگلیس را در بازار اوراق قرضه آمریکا مشاهده کنید. حرکات قیمتی اوراق قرضه آمریکا بیشتر تحت تأثیر عوامل خارجی بوده است.”

حرکات قیمتی بازار اوراق قرضه بی‌سابقه بودند!

تعدادی از مقامات فدرال رزرو آمریکا در روزهای اخیر تائید کردند که بانک مرکزی باید نرخ‌های بهره را باز هم افزایش دهد. نرخ بهره فعلی آمریکا محدوده ۳ تا ۳٫۲۵ درصدی است و به احتمال زیاد سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو آمریکا باعث کاهش قیمت اوراق خزانه‌داری و افزایش بازدهی این اوراق خواهد شد. رئیس فدرال رزرو آتلانتا اخیراً گفته که هنوز هم نرخ رشد تورم بالاست و تا پایان سال ۲۰۲۲ نرخ بهره باید به اندازه ۱٫۲۵ واحد درصد افزایش یابد.

استراتژیست ارشد بازار در جی پی مورگان هم گفته که انتظار ندارد فدرال رزرو آمریکا در آینده نزدیک از سیاست های انقباضی عقب‌نشینی کند. دیوید کِلی معتقد است که اگر بحران بین‌المللی در کار نباشد، فدرال رزرو آمریکا می‌تواند جهت کنترل تورم به افزایش نرخ بهره ادامه دهد. از نظر این استراتژیست بازارهای درآمد ثابت هم جهش اخیر قیمت اوراق قرضه و سقوط بازدهی اوراق موقتی است.


منبع: https://iranbourseonline.info/204706پنجشنبه 7 مهر 1401 – 9:16


با این حال بحران بازار اوراق قرضه تغییری نکرده است. عاملی که باعث سقوط قیمت اوراق قرضه و جهش بازدهی این اوراق شده، سیاست‌های انقباضی فدرال رزرو آمریکا یا همان افزایش نرخ‌های بهره بوده است.

تحریریه فارکسر ها