پیشبینی بازار از تغییر روند سیاستهای پولی فدرال رزرو با چالشهای جدی مواجه است و نگرانیها از اینکه شاید بازار اشتباه فکر کرده، تقاضا برای داراییهای امن مثل دلار آمریکا را تقویت کرده است. اما در این میان دلار استرالیا تنها در برابر دلار آمریکا سقوط نکرد، بلکه در برابر اکثرهای ارزهای تضعیف شد.
دادههای اقتصادی استرالیا
در هفته پیش رو شاخص PMI بخش تولیدی و خدماتی استرالیا منتشر خواهند شد. دادههای اقتصادی استرالیا بر انتظارات نرخ بهرهای این کشور تأثیر خواهند گذاشت. بانک رزرو استرالیا در روز ۲ اوت نرخ بهره را به ۱٫۸۵ درصد افزایش داد. از آن زمان انتظارات نرخ بهرهای برای بقیه ماههای سال ۲۰۲۲ اندکی تقویت شده است.
دومین دلیل بدبینی معامله گران فارکس به آینده دلار استرالیا، انتظارات نرخ بهرهای معامله گران دلار آمریکاست. بازار بر این باور است که فدرال رزرو آمریکا از سال ۲۰۲۳ نرخ بهره را کاهش خواهد داد و روند تغییرات نرخ بهره به طور کامل معکوس خواهد شد. اما مقامات فدرال رزرو آمریکا با چنین دیدگاهی مخالف هستند! این هفته رئیس فدرال رزرو آمریکا در گردهمایی جکسون هول سخنرانی خواهد کرد. بایستی دید که رئیس فدرال رزرو چقدر با چنین دیدگاهی موافق است. مخالفت رئیس فدرال رزرو با کاهش نرخ بهره در سال ۲۰۲۳، شوک جدی را به بازار وارد خواهد کرد و موجب تقویت ارزش دلار آمریکا خواهد شد.
منبع: https://iranbourseonline.info/195026
یکشنبه 30 مرداد 1401 – 13:05
دادههای اشتغال استرالیا برای ماه ژوئیه عملکرد مبهمی داشتند. بازار کار استرالیا در ماه ژوئیه ۴۰٫۹ هزار واحد شغل را از دست داده، اما نرخ بیکاری بر خلاف پیشبینیها به ۳٫۴ درصد کاهش یافته است! نرخ رشد دستمزدها هم در سهماهه دوم سال ۲۰۲۲ رشد ۲٫۶ درصدی داشتند. پیشبینی بازار ۲٫۷ درصد بود. هر چند که رشد دستمزدها کمتر از پیشبینیها بود، اما همچنان سیر صعودی دارد و از ۲٫۴ درصد به ۲٫۶ درصد رسیده است.
معمولاً ارزها از افزایش نرخ بهره منتفع میشوند. اما با وجود تقویت انتظارات نرخ بهرهای، معامله گران نسبت به آینده دلار استرالیا بدبین هستند. به گونهای که طبق دادههای CFTC، خالص قراردادهای آتی دلار استرالیا منفی ۵۹٫۲۴۸ هزار واحد است. این یعنی سطح بدبینی معامله گران آتی دلار استرالیا به بالاترین سطح از ماه مارس رسیده است.
چرا معامله گران دلار استرالیا به آینده این ارز بدبین هستند؟
احتمالاً به دو دلیل معامله گران بازار فارکس به آینده دلار استرالیا بدبین هستند.
ترس از رکود اقتصادی چین
اول از همه اقتصاد چین وضعیت خوبی ندارد. پیشبینی میشود که بانک مرکزی چین در اولین روز کاری هفته نرخ بهره را کاهش دهد. اخیراً بانک مرکزی چین بر خلاف پیشبینیها نرخ بهره را کاهش داده بود. بازار بر این باور است که این اقدام بانک مرکزی چین نشانگر ترس دولت از رکود احتمالی است. چین بزرگترین شریک تجاری استرالیاست و رکود اقتصادی چین خیلی سریع به اقتصاد استرالیا هم سرایت خواهد کرد.
انتظارات نرخ بهرهای معامله گران دلار آمریکا
هفته گذشته دلار استرالیا بیش از ۳ درصد در برابر دلار آمریکا سقوط کرد و جفت ارز AUDUSD را به پایینترین سطح از ۲۱ ژوئیه رساند. تقاضا برای داراییهای امن باعث تقویت ارزش دلار آمریکا شد.
چرا دلار استرالیا سقوط کرد؟