چرا دلار آمریکا تضعیف شد؟

این هفته داده‌های اشتغال آمریکا (گزارش NFP) هم منتشر خواهند شد. پیش‌بینی می‌شود که رشد اشتغال آمریکا یا همان شاخص NFP به ۱۹۰ هزار واحد رسیده باشد و نرخ بیکاری هم از ۳٫۵ درصد به ۳٫۶ درصد افزایش یافته باشد. افت بازار کار آمریکا می‌تواند لحن فدرال رزرو آمریکا را ملایم کند و از افزایش سریع نرخ بهره جلوگیری کند. در این صورت دلار آمریکا آسیب خواهد دید و در برابر رقبا تضعیف خواهد شد.


منبع: https://iranbourseonline.info/233118/faw/%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%AA%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D9%81-%D8%B4%D8%AF%D8%9F

چند دلیل برای تضعیف ارزش دلار آمریکا وجود دارد. اولین دلیل و مهم‌ترین آن‌ها، جریانات ریسک‌پذیری است. روز جمعه شاخص سهام S&P 500 آمریکا که نشانگر جریانات ریسکی بازار است، تقریباً ۲٫۴ درصد جهش کرد و به بالاترین سطح از اواخر ماه سپتامبر رسید. بهبود جریانات ریسک‌پذیری باعث کاهش تقاضا برای دلار آمریکا (دارایی امن) شده است.

تقریباً همه مطمئن هستند که فدرال رزرو در جلسه روز چهارشنبه نرخ بهره را به اندازه ۰٫۷۵ واحد درصد بالا خواهد برد. با این کار نرخ بهره آمریکا به ۴ درصد خواهد رسید. با این حال چیزی که مهم است، اندازه افزایش نرخ بهره در ماه‌های آتی است. بازار پیش‌بینی می‌کند که فدرال رزرو نرخ بهره را در ماه دسامبر به اندازه ۰٫۵۰ واحد درصد و در ماه ژانویه به اندازه ۰٫۲۵ واحد درصد بالا ببرد. یعنی از دید بازار، فدرال رزرو به مراحل پایانی افزایش نرخ بهره نزدیک شده است.

آیا پیش‌بینی بازار از آینده نرخ‌های بهره غلط است؟

در طول دو هفته گذشته شاخص دلار آمریکا بیش از ۱ درصد سقوط کرده است. این بدترین عملکرد دلار آمریکا در برابر ارزهای اصلی از اواسط ماه ژوئیه تا به امروز است.

چرا دلار آمریکا تضعیف شد؟

یکشنبه 8 آبان 1401 – 12:36

خوش‌بینی سرمایه‌گذاران بازار سهام آمریکا می‌تواند به خاطر گزارش خوب شرکت‌های سهامی باشد. عامل دومی که باعث تضعیف ارزش دلار آمریکا شده، انتظارات نرخ بهره‌ای است. به نظر می‌رسد که بازار قبول کرده که بعد از نشست ماه نوامبر، فدرال رزرو از سیاست‌های انقباضی خود عقب‌نشینی خواهد کرد. از دید بازار، اندازه افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در سال ۲۰۲۳ کمتر از پیش‌بینی‌های قبلی خواهد بود.

افزایش ۰٫۷۵ واحد درصدی قطعی است!

نرخ رشد تورم خالص (PEC Core) آمریکا از ۴٫۹ درصد در ماه اوت به ۵٫۱ درصد رسیده است. بایستی دید که فدرال رزرو آمریکا چگونه به افزایش فشارهای تورمی واکنش نشان می‌دهد و تا چه اندازه می‌خواهد نرخ بهره را در ماه‌های آینده افزایش دهد؟

تقویم اقتصادی فارکس