از دید تحلیلگران، افت شاخص ISM بخش خدماتی آمریکا نگرانیها از ورود اقتصاد این کشور به رکود را تشدید کرده است. تحلیلگران انتظار دارند که اقتصاد آمریکا سال ۲۰۲۳ را خیلی ضعیفتر از ماههای گذشته شروع کند.
پیشبینی طلا
عملکرد این هفته طلا نشان خواهد داد که رالی صعودی اخیر تا چه اندازه جدی است؟ اونس طلا از اوایل ماه نوامبر روند صعودی میانمدتی را شروع کرده و از آن زمان به دنبال بهانهای برای جهش است. این هفته تمرکز بازار طلا به دادههای تورمی آمریکا خواهد بود. اگر دادههای تورمی آمریکا هم از تغییر سیاستهای پولی فدرال رزرو حمایت کنند، اونس طلا دوباره جهش خواهد کرد.
علاوه بر دادههای اشتغال آمریکا، شاخص ISM بخش خدماتی (بزرگترین بخش اقتصادی آمریکا) برای اولین بار در ۳۰ ماه گذشته وارد فاز رکود شد! شاخص ISM به ۴۹٫۶ واحد رسید. اعداد زیر ۵۰ به معنی رکود و اعداد بالای ۵۰ به معنی رونق اقتصادی هستند. شاخص ISM همه را شوکه کرد، بازار انتظار داشت که شاخص ۵۵ واحد باشد.
هدف بعدی اونس طلا میتواند محدوده ۱۸۹۶٫۵۰ دلاری باشد. در واقع تا وقتیکه محدوده ۱۸۲۵ تا ۱۸۳۰ دلاری حفظ شده، روند اونس طلا هم متمایل به صعودی خواهد بود.

منبع: https://iranbourseonline.co/238978/classic/%D9%BE%DB%8C%D8%B4-%D8%A8%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D8%B7%D9%84%D8%A7
تازهترین دادههای اقتصادی آمریکا باعث جهش قیمت اونس طلا به بالاترین سطح شش ماه اخیر شدند! نشانههایی از افول بازار کار و اقتصاد آمریکا دیده میشود، که میتواند به مرور باعث کاهش فشارهای تورمی و تغییر مسیر سیاستهای فدرال رزرو آمریکا شود.
طلا در واکنش به دادههای بازار کار ۴۰ دلار جهش کرد!
در معاملات روز جمعه و بعد از انتشار دادههای NFP آمریکا، قیمت اونس طلا جهش کرد تا قیمت اونس طلا که روز را از ۱۸۳۰ دلار شروع کرده بود، در نزدیکی ۱۸۷۰ دلار به کار خود پایان دهد! دادههای اشتغال آمریکا نشان میدهند که رشد اشتغال در ماه دسامبر افت کرده است. در ماه نوامبر رشد اشتغال یا NFP آمریکا ۲۵۶ هزار واحد بود، اما در ماه دسامبر رشد اشتغال آمریکا به ۲۲۳ هزار رسیده است.
نرخ رشد دستمزدها کمتر از پیشبینیها بود
هر چند که رشد بازار کار آمریکا قوی است، اما نشانههایی که در بالا اشاره شدند، از سرد شدن اقتصاد آمریکا حکایت دارند. گزارش NFP هیچ نشانهای از رکود اقتصادی ندارد و حتی برای بسیاری از فعالین بازار مبهم بود. با این حال نشانههای کاهش فشارهای تورمی بیشتر شده و امیدها به کاهش نرخ بهره فدرال رزرو هم قوت گرفته است.
شاخص ISM معامله گران را شوکه کرد!
یکی از محرکهای قوی اونس طلا، تغییرات نرخ رشد دستمزدها بود. افزایش دستمزد به معنی افزایش قدرت خرید خانوار است. به همین دلیل افزایش یا کاهش دستمزدها تأثیر مستقیمی بر فشارهای تورمی دارند. هر چه قدر قدرت خرید بیشتر باشد، تقاضا بیشتر خواهد شد. نرخ رشد سالانه دستمزدهای آمریکا ۴٫۶ درصد بود، این در حالی است که بازار انتظار رشد ۵ درصدی را داشت. نرخ رشد دستمزدها در ماه نوامبر هم با تعدیل منفی همراه بود و به ۴٫۸ درصد تغییر یافته بود.