همه چیز درباره ارتباط بایننس و ایران | اثر تحریمها بر صرافیها
با ما همکاری کنید و در ساخت ابزارهای بهتر و یافتن روشهای بهتر کمک کنید. همچنین تازهواردان را راهنمایی کنید تا بتوانیم با یکدیگر صنعت بلاکچین را ارتقا دهیم. من با شما در تماس خواهم بود تا کارگروهی را برای شروع این گفتگو تشکیل دهیم.
کار در صنعت بلاکچین و اجرای مقررات مالی مهم جهانی، درحالیکه اکوسیستم و فناوریها با سرعت سرسامآوری در حال توسعه هستند، بزرگترین چالشی است که متخصصان تحریم با آن مواجه شدهاند. پس در این شرایط دلهرهآور، ما مرتکب اشتباهاتی خواهیم شد.
حقیقت این است که دادههای بلاکچین به تنهایی همه جزئیات را بیان نمیکند.
اخیرا متوجه شدیم که یک نقص در بخش امنیت مشتریان باعث ایجاد ارتباط با نهادهای مستقر در ایران شده است. به همین دلیل ابزار و تمرکز تیم خود را برای کار بر روی این مشکلات اختصاص دادهایم.
برای رسیدن به این هدف، ما با شرکای خود مانند Chainalysis, TRM Labs, سایفر تریس (CipherTrace) (که توسط Mastercard و Elliptic ایجاد شدهاند) و همچنین مجموعهای قوی از ابزارهای داخلی کار میکنیم. در این فضا، ما به طور کامل مسئولیت خود را به عنوان رهبر این صنعت میدانیم و میپذیریم تا بهترین الگو برای دیگران باشیم.
مدتی است که نتوانستهام بنشینم و قلم را روی کاغذ بیاورم. آخرین بار زمانی بود که به فرآیند تحریمهایمان بهطور عمیق پرداختیم و به شما درک گستردهتری از چگونگی ادامه فعالیت بایننس به عنوان بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتال برای اطمینان از رعایت قوانین تحریمهای جهانی ارائه کردیم.
اگر میخواهیم آنچه را که صرافی ما را تحت تاثیر قرار میدهد کنترل کنیم، باید با سایر صرافیها کار کنیم.
ایران و بایننس
با وجود اینکه ماهیت بلاکچین و شفافیت زیربنایی آن یک ابزار ارزشمند در اجرای تحریمها به شمار میرود، اما ماهیت این فناوری در هنگام بررسی جریان وجوه و تراکنشهای آن میتواند چالشهای جدیدی را برای شناسایی کاربران ایجاد کند. این مسئله چیزی است که واقعا منحصر به محیط کریپتو است و در بیشتر موارد در حوزه مالی سنتی فیات وجود ندارد.
ناچار شدم این مقاله را بنویسم تا درمورد مسائلی که به عنوان یک شرکت در برخورد با کشورهای تحریمشده با آن روبرو هستیم، شفافسازی کنم و از همه فعالان در حوزه مالی درخواست کنم که در برابر این نوع رفتار غیرقانونی سختگیرانه عمل کنند.
مشکل چیست؟
بر همگان آشکار است که با بلوغ ارزهای دیجیتال، ما با بسیاری از مسائل مشابهی که چندین دهه گریبانگیر موسسات مالی سنتی بوده است، روبرو هستیم.
ما در تلاشیم که سیستمهای احراز هویت و نظارتیمان را تقویت کنیم. واقعیت این است که سیستمهای عالی در یک محیط کاملا جدید نمیتوانند یکشبه ساخته شوند. با اینحال، من در بایننس متعهد هستم که بهترین روش ممکن برای حل مسائل را پیادهسازی کنم و به بهبود مستمر آن بپردازم. با توجه به ماهیت این مشکل در سطح صنعت، من از همکاران خود در دیگر صرافیها و شرکتهای تجزیه و تحلیل بلاکچین درخواست میکنم که با من همکاری کنند تا روندی را ایجاد کرده و برای اصلاح این نقص که همه ما با آن مواجه هستیم برنامهریزی کنیم. اگر باهم همکاری کنیم میتوانیم این ریسکها را کاهش دهیم و بر این مشکلات غلبه کنیم.
ما در حال همکاری نزدیک با فروشنده برای توسعه راهحلهایی هستیم که سیستم و فرآیندها را برای این مشکل در سطح صنعت تقویت میکند. هیچ صرافی وجود ندارد که به طور کامل به این موضوع پی برده باشد. اما از زمانی که وارد بایننس شدهام، مصمم بودهام که هر زمان و هر کجا که لازم باشد راه حلی بیابم و اطمینان حاصل کنم آن طور که باید به قوانین و مقررات متعهد هستیم. مسئله پیشآمده قابل حل است و ما به عنوان یک صنعت، آن را برطرف خواهیم کرد.
آینده صرافیهای ایرانی در مقابل تحریمها
بایننس برخی از سختگیرانهترین تدابیر امنیتی را درمورد این نوع تراکنشها در نظر گرفته است و اگر تجزیه و تحلیل ما تشخیص دهد که چنین حادثهای رخ داده، فورا یک کارگروه ویژه برای حل این مشکل ایجاد میکنیم. برای ما، وجود هرگونه مشکل در سیستم غیر قابل قبول است.
ما بر روی فناوری KYC (احراز هویت: مشتری خود را بشناسید) و نظارت بر معاملات با برخی از سختگیرانهترین پروتکلها در این صنعت سرمایهگذاری میکنیم. برخلاف بسیاری از صرافیهای دیگری، ما به کاربران اجازه نمیدهیم بدون گذراندن مراحل KYC که شامل اطلاعات کشور، محل اقامت و شناسه شخصی است، روی پلتفرم ما معامله کنند.
زمانی که در سال ۲۰۱۸ ایالات متحده تحریمهای تعلیقشده قبلی را مجدداً علیه ایران اعمال کرد، بایننس به معاملهگران در ایران گفت که دیگر نمیتوانند از خدمات ما استفاده کنند و باید حسابهای خود را نقد کنند.
سوال مهمی که برای صرافیهای متمرکز مانند بایننس ایجاد میشود این است که: چگونه هم مزیت تمرکززدایی در رمزارزها را حفظ کنیم و هم از دسترسی افراد تحریمشده به پلتفرم خود جلوگیری کنیم؟
نکته اصلی این است که هرگز نمیتوان از روی دادههای بلاکچین به هدف اصلی انجام تراکنشها پی برد.
گفته شده است که کاربران صرافیهای ارز دیجیتال مستقر در ایران سعی کردهاند رمزارزهای خود را از طریق صرافی بایننس جابجا کنند.
این احتمال وجود دارد که VASP که حواله را از کیف پول ایرانیان دریافت کرده است، قصد تعامل با آنها را نداشته باشد و همچنین احتمالا اقدامات و پروتکلهایی برای مقابله با نقل و انتقالات ورودی از این بازارهای تحریمی را در نظر گرفته است.
برای مثال ایران را در نظر بگیرید. اگرچه ما یک شرکت آمریکایی نیستیم که ملزم به پیروی از قوانین آمریکا باشیم، اما به عنوان یک شرکت پیشرو در صنعت رمزارزها، سخت در تلاش هستیم که افراد تحریمشده را از پلتفرم خود دور نگهداریم.
اما من این قول را میدهم هر بار که در حال کار هستیم، بهطور خستگیناپذیری تلاش خواهیم کرد تا درسهای لازم را بیاموزیم و احتمال تکرار خطا توسط فرآیندها و تکنولوژی در سیستم خود را کاهش دهیم. همانطور که قبلا ذکر کردم، بیش از یک قرن طول کشید تا بانکها و سایر موسسات مالی، سیستم جهانی مقرراتی را که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد، ایجاد کنند. بایننس تنها در پنج سال از عمر خود موفق به راهاندازی سیستمهای قوی در یک فضای دائما در حال تغییر شده است و بیش از ۵۰۰ متخصص برجسته در صنعت را استخدام کرده است که روی تحقیقات و احراز هویت کاربران جهانی کار میکنند.
این من هستم که دستم را بهسوی همکارانم در دیگر اکوسیستمها دراز میکنم:
من معتقدم که هیچ یک از صرافیها حتی بایننس نمیتواند این مشکل را بهطور کامل برطرف کند.
اوایل هفته متوجه شدیم که بایننس با برخی از نهادهای مستقر در ایران در ارتباط است.
به محض اینکه متوجه این موضوع شدیم، اقدام به مسدودسازی نقل و انتقالات، حسابها و پیروی از پروتکل تنظیمشده توسط تیم انطباق کردیم.
این تحریم فقط بر کاربران مستقر در ایران تاثیر میگذارد و شامل کاربران ایرانی که خارج از ایران زندگی میکنند نمیشود. ایرانیان خارج از ایران که هیچ درآمدی از ایران ندارند میتوانند به خدمات ما دسترسی داشته باشند.
این بدان معنا نیست که ما هیچ کاری انجام نمیدهیم. ما از پروتکلهای بسیار قوی احراز هویت KYC استفاده میکنیم و روی بهترین تکنولوژی و بهترین افراد سرمایهگذاری میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم افرادی که نباید از پلتفرم ما استفاده کنند، قادر به دسترسی به اکوسیستم ما نباشند.
نظارت بر تراکنش یکی از حوزههایی است که ما بهطور خاص بر روی آن کار کردهایم. این یک فرآیند پویا است که از جدیدترین فناوری برای زیر نظر گرفتن هر تراکنش استفاده میکند تا اطمینان حاصل شود که میتوانیم در هر زمان هرگونه تراکنش و انتقال غیرقانونی را کشف و متوقف کنیم.
یک پلتفرم ارائهدهنده خدمات مالی مجازی میتواند به سود یک مشتری عمل کند و وجوه را به آدرسی ارسال کند که در زمان معامله، قانونی تلقی میشد. در تاریخ بعد، تجزیه و تحلیل بلاکچین ممکن است به این نتیجه رسیده باشد که کیف پول ارسال کننده، در واقع بخشی از یک پیوند متعلق به یک نهاد تحریم شده است.
برخورد با این نوع فعالان چیزی است که هرروزه، ما و هر پلتفرم معتبر در امور مالی جهانی مجبور به مبارزه با آن هستیم.
شما نمیتوانید مبادلات یک صرافی را کنترل کنید. زمانی میتوانید آن را کنترل کنید که با پلتفرم شما مبادله کند.
فکر میکنم اکنون زمان مناسبی است که با توجه به تحولات اخیر در ایران، آن گفتگو را ادامه دهم.
با این حال، چون اغلب این مورد اتفاق میافتد، در تلاش هستیم تا از این افراد پیشی بگیریم؛ اما زمانی که شما سرعت و ناشناس بودن ارائهشده توسط بلاکچین را در نظر میگیرید، کار دشوار خواهد بود.
این مقاله از زبان چاگری پویراز “Chagri Poyraz” سرپرست جهانی تحریمهای صرافی بایننس، به موضوع ارتباط بایننس و ایران که اخیرا گزارشاتی مبتنی بر ارتباط غیرقانونی صرافی بایننس با صرافیهای ایرانی منتشر شده است، اشاره دارد:
به عنوان مثال، تنها با نگاه کردن بلاکچین ممکن است متوجه شوید که یک ارائهدهنده خدمات مالی مجازی (VASP) مانند بایننس میتواند از یک کیف پول دیگر که در یک کشور تحریمشده مانند ایران مستقر است، انتقال وجه دریافت کند. این موضوع میتواند منجر به ایجاد این فرضیه شود که بایننس در عملکرد خود صادق نیست و همه ابزارهای فنی و فرآیندهای موجود برای جلوگیری از نقض تحریمها استفاده نمیکند.
این ویژگیها میتوانند ناظران بلاکچین را به نتیجهگیریهایی سوق دهند که ممکن است نادرست باشند و فرضیاتی را درمورد جریان وجوه مرتبط با تحریمها ایجاد کنند.
مورد پیشآمده یک معضل بزرگ در سطح کل صنعت ارزهای دیجیتال است و من احساس میکنم همکاران من در سایر صرافیها نیز باید بیشتر درمورد آن صحبت کنند. نقل قول جالبی از یکی از همکاران در Chanalysis وجود دارد که همیشه آن را به خاطر دارم: