نسبت طلا به نقره (Gold-Silver Ratio) چگونه است؟ | بررسی عوامل موثر بر نسبت طلا به نقره

نمودار زیر GSR را به‌صورت هفتگی از سال ۲۰۰۰ نشان می‌دهد. سال ۲۰۰۰، نقطه قابل‌توجهی در جدول زمانی است که قیمت فلزات قبل از شروع به افزایش مجدد و ورود به بازار گاوی سکولار، به پایین‌ترین سطح قیمتی خود رسیده بودند.

GSR بعد از سال ۱۹۲۰ نسبت به سال‌های گذشته بی‌ثبات‌تر شد. در سال ۱۹۱۳ فدرال رزور تاسیس شد و سیستم مالی جهانی شروع به دور شدن از استاندارد سیستم پولی با پشتوانه طلا کرد و در نهایت در سال ۱۹۷۱، استاندارد طلا کاملا کنار گذاشته شد که این اتفاق منجر به ایجاد نوسان در نسبت طلا به نقره شد.

علاوه‌براین، نسبت طلا به نقره به ما کمک می‌کند تا بفهمیم نقره در مقایسه با طلا چقدر ارزش دارد. همچنین از طریق آن می‌توانیم بفهمیم که آیا مردم برای حفظ و رشد دارایی‌های خود علاقه‌ای به سرمایه‌گذاری برروی فلزات گران‌بها مانند طلا و نقره دارند یا خیر.

به الگوی نمایش‌داده‌شده در نمودار از سال ۲۰۰۶ توجه کنید. زمانی که این الگو بالای خط‌چین بالایی قرار دارد، نقره در مقایسه با طلا نسبتا ارزان است که این موضوع فرصت خرید نقره را نشان می‌دهد. زمانی که GSR در محدوده خط‌‌چین پایینی و یا زیر آن قرار دارد، نشان می‌دهد که احتمالا اکنون فرصت خرید طلا فرا رسیده است.

کاربرد نسبت طلا به نقره در معاملات

در طول تاریخ، نسبت طلا به نقره تغییرات زیادی داشته و همواره در نوسان بوده است. مثلا در زمان مصر باستان، نسبت طلا به نقره ۲.۵ بود که رقم واقعا پایینی است.

اما مدت زیادی بعد از آن، نسبت جهانی طلا به نقره کمی افزایش یافت و به ۱۵.۵ رسید و سپس کنگره این نسبت را ۱۶ تعیین کرد. در آن زمان قیمت طلا حدود ۲۰ دلار بود.

نمودار زیر تغییرات نسبت طلا به نقره از سال ۱۷۰۰ تاکنون را نشان می‌دهد:

یکی دیگر از عواملی که مستقیما بر قیمت نقره تاثیر می‌گذارد، تاثیر متقابل عرضه و تقاضای اقتصادی است. درنتیجه، نسبت طلا به نقره نیز متناسب با الگوهای همسو با چرخه‌های اقتصادی (رکود و رونق) تغییر می‌کند.

برای سرمایه‌گذاران بلندمدت که به‌جای استراتژی‌های معاملاتی پرریسک و کوتاه‌مدت، سعی می‌کنند طلا و نقره را به‌صورت فیزیکی خرید و فروش کنند، GSR می‌تواند نشان‌دهنده زمان مناسب برای خرید بیشتر طلا یا نقره باشد.

همچنین معامله طلا و نقره به‌صورت یک اوراق بهادار، بعد دیگری در نوسانات قیمت طلا و نقره و نسبت آن‌ها ایجاد می‌کند. همان‌طور که در نمودار بالا قابل مشاهده است، کف نسبت طلا به نقره، در سال ۱۹۷۱ زمانی که دنیا از استاندارد طلا خارج شد، تا عدد ۲۵ نیز کاهش یافت.

نسبت طلا به نقره تحت‌تاثیر عوامل مختلفی مانند تغییرات اقتصادی، رویدادهای جهانی، عرضه و تقاضا و نگرش سرمایه‌گذاران نسبت به این دو فلز است که به‌صورت مستقیم می‌تواند بر روی این نسبت تاثیر بگذارد.

نسبت طلا به نقره چه کاربردی در معاملات دارد؟

باتوجه به اینکه ۷۰ درصد از تولید نقره برای مصارف صنعتی استفاده می‌شود، بخش قابل‌توجهی از تولید سالانه نقره مطابق با روندهای اقتصادی افزایش و کاهش می‌یابد. این همبستگی منجر به تغییرات مکرر در قیمت نقره و همچنین تغییر در GSR می‌شود.

نسبت طلا به نقره (Gold-Silver Ratio یا GSR) مانند یک ابزار برای مقایسه طلا و نقره عمل می‌کند. نسبت طلا به نقره به ما نشان می‌دهد که برای خرید هر اونس طلا، چه مقدار اونس نقره باید پرداخت کنیم.

با گذشت زمان، از زمان روم باستان، هرسال به ازای هر اونس طلا، حدود هشت اونس نقره استخراج می‌شد (یعنی نسبت ۱:۸)؛ اما حاکمان امپراتوری روم وارد عمل شدند و رسما نسبت نقره را به ازای هر اونس طلا به ۱۲ رساندند. این نسبت با گذشت سال‌ها به ۱۵ هم رسید و البته در همین حد و حتی کمتر از آن برای مدت طولاتی باقی ماند.

همان‌طور که در نمودار مشاهده می‌کنید، نسبت طلا به نقره از سال ۱۸۷۴ به‌صورت جزئی شروع به بالا رفتن کرده است. این تغییر در نسبت طلا به نقره تحت‌تاثیر چند عامل کلیدی از جمله کشف Comstock Lode در نوادا بود. Comstock Lode یکی از ذخایر عظیم نقره بود که در سال ۱۸۵۹ در نوادا (در ایالات متحده آمریکا) کشف شد. درنتیجه تولید نقره نیز افزایش یافت که باعث عرضه مازاد شد. طبق قانون عرضه و تقاضا، زمانی که عرضه در بازار افزایش می‌یابد، به دلیل کم بودن تقاضا قیمت آن کالا نیز کاهش می‌یابد.

بنابراین با کاهش قیمت نقره به دلیل عرضه بیش‌از‌حد آن، نسبت طلا به نقره شروع به افزایش کرد. این بدان معناست که ارزش طلا در مقایسه با نقره افزایش یافته است.

عوامل موثر بر نسبت قیمت طلا به نقره

از سال ۱۹۷۴، بعد از شروع معاملات آتی طلا در بازار کامکس “Comex” (بازار آتی طلا)، نسبت طلا به نقره اغلب بالای ۵۰ (به‌طور میانگین در حدود ۶۰) باقی ماند. بنابراین می‌توان می‌گفت که معاملات آتی می‌تواند در کوتاه مدت بر قیمت طلا و نقره تاثیر گذار باشد. زمانی که ارزش طلا کاهش می‌یابد، درصد کاهش قیمت نقره بیشتر می‌شود. دلیل این پدیده را می‌توان تا حدودی به این واقعیت نسبت داد که بازار نقره در مقایسه با طلا کوچک‌تر و بی‌ثبات‌تر است.

البته شایان ذکر است که معامله نسبت طلا به نقره نیازمند تحلیل دقیق، شناخت بازارهای طلا و نقره و تعیین استراتژی‌های مناسب نیاز دارد. در این صورت، ترکیب این ابزار با سایر اطلاعات و تحلیل‌های بازار می‌تواند به بهبود تصمیم‌گیری‌های شما در معاملات کمک کند.

خلاصه مطلب ـ نسبت قیمت طلا به نقره

در این مقاله به بررسی تاریخچه نسبت طلا به نقره، عوامل تاثیرگذار بر این نسبت و کاربرد آن درمعاملات می‌پردازیم. لطفا تا پایان این مطلب از ایران بروکر همراه ما باشید.

مروری بر تاریخچه نسبت طلا به نقره

به‌طورکلی، نسبت طلا به نقره به‌عنوان یک ابزار تحلیلی برای تصمیم‌گیری‌های مهم در صنعت فلزات مورد استفاده قرار می‌گیرد و به سرمایه‌گذاران و معامله‌گران کمک کند با مقایسه ارزش این دو فلز، درمورد خرید و فروش آن‌ها بهتر تصمیم بگیرند. همچنین این تغییرات در نسبت طلا به نقره می‌تواند به سرمایه‌گذاران کمک کند تا ریسک‌های مرتبط با سرمایه‌گذاری‌های خود را بهتر مدیریت کنند.


منبع: https://iranbroker.net/a-historical-guide-the-gold-silver-ratio/

باتوجه به تصویر قبل که نمودار تغییرات نسبت قیمت طلا به نقره را نشان می‌دهد، ممکن است استفاده از استراتژی‌های معاملاتی و یا سرمایه‌گذاری بر اساس نسبت طلا به نقره برای برخی بسیار وسوسه‌انگیز و جذاب به‌نظر برسد.

نگاه کردن به این آمار و ارقام مربوط به تغییرات نسبت طلا به نقره به ما نشان می‌دهد که چگونه ارزش طلا و نقره در طول سالیان متمادی به‌یکدیگر مرتبط بوده‌‌اند.

بازار گاوی سکولار به‌معنای یک دوره طولانی‌مدت از افزایش قیمت‌ها در یک بازار یا طبقه‌ای از دارایی‌های خاص است.

کاربرد نسبت طلا به نقره (GSR) درمعاملات

در سال ۱۹۷۲، کنگره ایالات متحده آمریکا قانونی را به نام قانون “ضرب سکه” تصویب کرد. مسئولان کنگره به این نتیجه رسیدند که نسبت طلا به نقره باید ۱۵ درنظر گرفته شود تا با روشی که مردم در سراسر جهان با طلا و نقره معامله می‌کنند مطابقت داشته باشد. درنتیجه نسبت طلا به نقره ۱۵ تعیین شد.

نسبت قیمت طلا به نقره (GSR) ابزاری برای مقایسه قیمت طلا و نقره است و اطلاعات مهمی را درباره ارزش و نگرش افراد به سرمایه‌گذاری در این دو فلز گران‌بها در اختیار ما قرار می‌دهد.

درواقع این نسبت در دو جهت به ما کمک می‌کند:

نسبت طلا به نقره (Gold-Silver Ratio) چیست؟

پس از سال ۱۸۷۳، نظام پولی دنیا بر اساس “استاندارد طلا” تنظیم شد. استاندارد طلا یک سیستم پولی است که در آن ارزش پول یک کشور مستقیما به مقدار مشخصی از طلای ذخیره‌شده مرتبط است.

نسبت طلا به نقره بیان‌گر ارزش نسبی این دو فلز به یکدیگر است و نشان می‌دهد که با هر اونس نقره چه مقدار اونس طلا می‌توان خریداری کرد. مثلا اگر این نسبت ۸ باشد، به این معناست که شما برای خرید ۱ اونس طلا باید ۸ اونس نقره پرداخت کنید.

چه عواملی بر تغییرات نسبت طلا به نقره تاثیرگذارند؟