نمودار زیر GSR را بهصورت هفتگی از سال ۲۰۰۰ نشان میدهد. سال ۲۰۰۰، نقطه قابلتوجهی در جدول زمانی است که قیمت فلزات قبل از شروع به افزایش مجدد و ورود به بازار گاوی سکولار، به پایینترین سطح قیمتی خود رسیده بودند.

GSR بعد از سال ۱۹۲۰ نسبت به سالهای گذشته بیثباتتر شد. در سال ۱۹۱۳ فدرال رزور تاسیس شد و سیستم مالی جهانی شروع به دور شدن از استاندارد سیستم پولی با پشتوانه طلا کرد و در نهایت در سال ۱۹۷۱، استاندارد طلا کاملا کنار گذاشته شد که این اتفاق منجر به ایجاد نوسان در نسبت طلا به نقره شد.
علاوهبراین، نسبت طلا به نقره به ما کمک میکند تا بفهمیم نقره در مقایسه با طلا چقدر ارزش دارد. همچنین از طریق آن میتوانیم بفهمیم که آیا مردم برای حفظ و رشد داراییهای خود علاقهای به سرمایهگذاری برروی فلزات گرانبها مانند طلا و نقره دارند یا خیر.
به الگوی نمایشدادهشده در نمودار از سال ۲۰۰۶ توجه کنید. زمانی که این الگو بالای خطچین بالایی قرار دارد، نقره در مقایسه با طلا نسبتا ارزان است که این موضوع فرصت خرید نقره را نشان میدهد. زمانی که GSR در محدوده خطچین پایینی و یا زیر آن قرار دارد، نشان میدهد که احتمالا اکنون فرصت خرید طلا فرا رسیده است.

در طول تاریخ، نسبت طلا به نقره تغییرات زیادی داشته و همواره در نوسان بوده است. مثلا در زمان مصر باستان، نسبت طلا به نقره ۲.۵ بود که رقم واقعا پایینی است.
اما مدت زیادی بعد از آن، نسبت جهانی طلا به نقره کمی افزایش یافت و به ۱۵.۵ رسید و سپس کنگره این نسبت را ۱۶ تعیین کرد. در آن زمان قیمت طلا حدود ۲۰ دلار بود.
نمودار زیر تغییرات نسبت طلا به نقره از سال ۱۷۰۰ تاکنون را نشان میدهد:

یکی دیگر از عواملی که مستقیما بر قیمت نقره تاثیر میگذارد، تاثیر متقابل عرضه و تقاضای اقتصادی است. درنتیجه، نسبت طلا به نقره نیز متناسب با الگوهای همسو با چرخههای اقتصادی (رکود و رونق) تغییر میکند.
برای سرمایهگذاران بلندمدت که بهجای استراتژیهای معاملاتی پرریسک و کوتاهمدت، سعی میکنند طلا و نقره را بهصورت فیزیکی خرید و فروش کنند، GSR میتواند نشاندهنده زمان مناسب برای خرید بیشتر طلا یا نقره باشد.
همچنین معامله طلا و نقره بهصورت یک اوراق بهادار، بعد دیگری در نوسانات قیمت طلا و نقره و نسبت آنها ایجاد میکند. همانطور که در نمودار بالا قابل مشاهده است، کف نسبت طلا به نقره، در سال ۱۹۷۱ زمانی که دنیا از استاندارد طلا خارج شد، تا عدد ۲۵ نیز کاهش یافت.
نسبت طلا به نقره تحتتاثیر عوامل مختلفی مانند تغییرات اقتصادی، رویدادهای جهانی، عرضه و تقاضا و نگرش سرمایهگذاران نسبت به این دو فلز است که بهصورت مستقیم میتواند بر روی این نسبت تاثیر بگذارد.