میزان سرمایه گذاری در ارز دیجیتال در سال های اخیر

پروژه‌های دیفای که توانستند سال گذشته سرمایه خوبی جذب کنند شامل صرافی غیرمتمرکز و محبوب یونی سوآپ سری B حدود ۱۶۵ میلیون دلار و پروتکل لیکویید استیکینگ Lido با مجموع جذب سرمایه ۹۴ میلیون دلار بودند.

افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه دیفای حتی با وجود تبدیل شدن بازار گاوی به بازار خرسی و کاهش میزان سرمایه‌گذاری از ۳۱/۹۲ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ به ۱۸/۲۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ ادامه داشت.

این محبوبیت پروژه‌های دیفای بر رشد سریع فضا برای صنعت کریپتو در چند سال آینده، هم‌زمان با بلوغ بازار و افزایش کاربران بلاکچین، دلالت دارد. در مقابل، کاهش سرمایه‌گذاری در سیفای احتمالا نشان‌دهنده رسیدن این بخش به نقطه اشباع باشد.

میزان سرمایه گذاری در ارز دیجیتال و دیفای

عرضه اولیه سکه، سرمایه‌گذاری ریسک‌پذیر، وام بلاعوض، سرمایه‌گذاری عمومی و وام جزو محبوب‌ترین روش‌‌های سرمایه‌گذاری در بازار ارزهای دیجیتال است


منبع: https://iranbroker.net/fund-raising-of-each-crypto-sectors/

صنعت ارزهای دیجیتال دائما در حال تغییر و تحول است و میزان سرمایه گذاری در ارز دیجیتال هر سال با سال قبل یا بعد خود متفاوت است. اما گاهی توجه به یک حوزه افزایش می‌یابد که طی سال‌های گذشته پروژه‌های مربوط به دیفای و زیرساخت ارز دیجیتال، بیشترین سرمایه جذب‌شده را به خود اختصاص دادند. با بلوغ این بازار، در سال‌های آینده شاهد سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در این حوزه هستیم.

سوالات متداول – میزان سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

۱. کدام بخش از بازار کریپتو بیشترین جذب سرمایه را داشته است؟

در مقابل، بخش‌های مربوط به استخراج و شبکه‌های اجتماعی هیچ سرمایه‌ای جذب نکردند. GameFi و NFT در سال ۲۰۲۱ با رشد انفجاری در جذب سرمایه رو به رو بودند اما سال ۲۰۲۲ به ترتیب ۴۳ و ۳۶/۹ درصد کاهش داشتند.

سخن پایانی – میزان سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

در بین سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در حوزه سیفای، صرافی‌های متمرکز FTX و FTX.US مجموعا ۸۰۰ میلیون دلار در ژانویه ۲۰۲۲، سرمایه جذب کردند. البته این مقدار جزو ضررهای سرمایه‌گذاری بود چون FTX در نوامبر همان سال ورشکست شد و سرمایه‌گذاران سازمانی سرمایه خود را از لیست بدهی‌ها حذف کردند. صرافی‌های FTX و FTX.US مجموعا ۱۸/۶ درصد از سرمایه‌گذاری‌های سال گذشته را به خود اختصاص داده بودند.

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال در طول تمام چرخه‌های بازار برای زیرساخت‌های مبتنی بر بلاکچین و بخش فناوری یا خدمات بلاکچینی، به صورت مستمر انجام شده است.

گرچه جذب سرمایه ۲/۷۷ میلیارد دلاری توسط شرکت‌های متخصص در حوزه فناوری یا خدمات بلاکچین نشان‌دهنده کاهش ۲۴/۷ درصدی در سال ۲۰۲۲ است اما این بخش توانست طی ۵ سال گذشته، ۶/۴ درصد از کل سرمایه‌گذاری‌ها را به خود اختصاص دهد.

به نظر می‌رسد سال گذشته سرمایه‌گذاری روی خدمات مالی غیرمتمرکز (DeFi) با استقبال بیش‌تری نسبت به خدمات مالی متمرکز (CeFi) مواجه شده است. شرکت‌های فعال در حوزه دیفای توانستند در سال ۲۰۲۲ مجموعا ۲/۷۱ میلیارد دلار سرمایه جذب کنند که تقریبا ۳ برابر مقدار سرمایه‌گذاری در سال ۲۰۲۱ (حدود ۰/۹۳ میلیارد دلار) و ۴۱ برابر بیش‌تر از سال ۲۰۲۰ (۶۵ میلیون دلار)  بوده است. اما در مورد سیفای این خوش‌شانسی وجود نداشت و سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های CeFi در سال ۲۰۲۲ به ۴/۳۹ میلیارد دلار کاهش پیدا کرد که کمی کم‌تر از یک سوم ۱۶/۲۹ میلیارد دلاری است که در سال ۲۰۲۱ روی این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری شد.

دیفای با جذب ۱۰/۵ میلیارد دلار سرمایه، موفق‌ترین حوزه از بازار ارزهای دیجیتال بوده است.

۲. چه عواملی به جذب سرمایه توسط یک پروژه ارز دیجیتال کمک می‌کند؟

شرکت‌های فعال در بخش زیرساخت‌های بلاکچینی در سال ۲۰۱۸ بلافاصله پس از اولین بازار صعودی، مجموعا ۷/۴۴ میلیارد دلار  سرمایه جذب کردند. این حوزه طی دو سال بعدی با زیان‌هایی مواجه شد اما مانند تمام بخش‌های دیگر کریپتو، در سال ۲۰۲۱ دوباره خود را احیا کرد. سرمایه‌گذاری روی زیرساخت‌های بلاکچینی در سال ۲۰۲۲ مجموعا ۶/۱۰ میلیارد دلار بود که ۴۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری روی پروژه‌های دیفای متعلق به پروژه Luna Foundation Guard (LGF) بود که با فروش ۱ میلیارد توکن LUNA به قیمت هر عدد ۱ دلار در فوریه ۲۰۲۲، یعنی درست چندماه قبل از ورشکستگی Terra (LUNA) انجام شد. مقدار سرمایه‌ای که توسط LFG جذب شد معادل ۳۷ درصد از کل سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در حوزه دیفای بود.

علاقه‌مندی سرمایه‌گذار به پروژه، پتانسیل پروژه برای از بین بردن سیستم مالی سنتی، بالغ شدن آن بخش از بازار، قوانین دولتی پیرامون آن حوزه از بازار ارزهای دیجیتال

۳. روش‌های سرمایه گذاری در ارز دیجیتال چیست؟

میزان سرمایه‌ گذاری در ارز دیجیتال در سال ۲۰۲۲ برای پروژه‌های مربوط به خدمات مالی غیرمتمرکز بیش از ۱۹۰ درصد رشد داشته است و این در حالی است که سهم سرمایه‌گذاری در حوزه خدمات مالی متمرکز کاهشی ۷۳ درصدی را تجربه کرده است.

یکی دیگر از بخش‌های موفق در جذب سرمایه بخش هوش مصنوعی و داده است که سال گذشته ۰/۴۲ میلیارد دلار سرمایه جذب کرد که معادل افزایش ۶۵/۱ درصدی نسبت به سال قبل بود.

شرکت‌های فعال در حوزه زیرساخت‌های بلاکچین و بخش فناوری و خدمات بلاکچین از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ جزو شرکت‌هایی بودند که بیشترین جذب سرمایه‌ را داشتند. به جز سیفای، این دو بخش بالاترین عملکرد را در ۵ سال گذشته ارائه داده‌اند.

میزان سرمایه گذاری در ارز دیجیتال و زیرساخت بلاکچین
تحریریه فارکسر ها