
بروزرسانی: 31 خرداد 1404
معرفی وبسایت مساری: آموزش کامل استفاده از Messari
یکی از وب سایت های معروف در زمینه ارزهای دیجیتال که اطلاعات خوبی در رابطه با پروژه ها در اختیار کاربران قرار می دهد، وب سایت مساری (Messari) است. این وب سایت باهدف ایجاد شفافیت در دنیای ارزهای دیجیتال، با ارائه اطلاعات مربوط به پروژه ها، راه اندازی شده است. در این وب سایت می توانید به داده های متنوعی در رابطه با ارزهای دیجیتال، صرافی های رمزارز، پروژه های DAO و موارد دیگر دسترسی داشته باشید. همچنین در بخش مقالات تحقیقاتی این وب سایت می توانید مطالب مرتبط با پروژه های مختلف را مطالعه کنید.
اگر شما هم علاقه دارید از این وب سایت استفاده کنید و بدانید که برای استفاده از این وب سایت چه اقداماتی باید انجام دهید، یا این سؤال برایتان ایجاد شده که “آیا استفاده از مساری رایگان است؟” یا “کاربران ایرانی می توانند به مساری دسترسی داشته باشند یا خیر؟” پیشنهاد می کنم تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
برای مشاهده سایر وبسایت های کاربردی رمزارزها می توانید به بخش معرفی بهترین سایت ها و ابزارهای تحلیل ارز دیجیتال در ایران بروکر مراجعه کنید.
معرفی وبسایت مساری
برای اینکه به این سؤال پاسخ دهیم که “مساری چیست؟” وارد وب سایت اصلی آن شدیم و قسمت های مختلف آن را بررسی کردیم. مساری در معرفی خود می گوید:
Messari شفافیت را به دنیای ارزهای دیجیتال آورده است. ما قصد داریم به سرمایه گذاران، قانون گذاران و به عموم مردم احساس درستی در رابطه با انقلابی که در کلاس جدیدی از دارایی ها در حال رخ دادن است القا کنیم. همچنین ما در حال ساخت ابزارهای داده ای هستیم که به تصمیم گیری و سرمایه گذاری در این کلاس دارایی کمک می کند. ما اعتقاد داریم که ارزهای دیجیتال و دارایی های رمزنگاری می تواند در دسترسی به اطلاعات دموکراسی ایجاد کند، دیتابیس های متمرکز را از بین ببرد و درنهایت به هرکسی ابزار لازم برای ساخت ثروت را ارائه کند.
مساری در ادامه در رابطه با ابزارهایی که ارائه می کند این طور می گوید:
پلتفرم مساری یک هاب مرکزی برای ارائه داده ها و آنالیز اقتصاد ارز دیجیتال است. این پلتفرم ابزارهایی برای بررسی کردن دارایی های ارز دیجیتال، پوشش تحقیقات، دنبال کردن رویدادهای ارز دیجیتال، ابزارهای DAO و WEB3 و اخبار کریپتو را ارائه می کند.
ابزارهایی در این پلتفرم وجود دارد به کاربر اجازه می دهد تا اطلاعات مربوط به دارایی ها، DAO ها و رویدادهایی که برایشان اهمیت دارد را شخصی سازی کند. علاوه بر این کاربران می توانند به کیف پول های خود متصل شوند و امکان رأی دادن در DAO ها را به صورت مستقیم در پلتفرم ها داشته باشند.
روش جمع آوری داده در مساری به چه شکل است؟
قبل از اینکه به آموزش نحوه استفاده از وب سایت مساری بپردازیم، شاید بد نباشد که بدانیم Messari داده های خود را چطور جمع آوری می کند؟ آیا مساری داده ها را دست کاری می کند؟ اگر مساری از اسپانسر برای تأمین مالی خود استفاده نمی کند، راه درآمد این وب سایت چیست؟
مساری در رابطه با متد جمع آوری داده های خود این طور توضیح داده است:
روش جمع آوری داده در مساری مجموعه ای جامع از روش ها برای محاسبه معیارها و طبقه بندی دارایی ها است. این معیارها و طبقه بندی ها در سراسر داده ها و پلتفرم تحقیقاتی Messsari در دسترس هستند. برای شکوفایی صنعت نوپایی مانند ارز دیجیتال و رمزنگاری، یک روش شفاف و دقیق برای معیارها و طبقه بندی ها بسیار اهمیت دارد.

ما در مساری با دو هدف اصلی اقدام به طبقه بندی دارایی های کریپتویی کرده ایم که عبارت اند از:
هدف اول ما این است که استاندارد مشترکی را برای سرمایه گذاران ارز دیجیتال و دیگر متخصصان فراهم کنیم تا ایده های خود را به اشتراک بگذارند. جامعه ارز دیجیتال با مشخصه همکاری باز شناخته شده اند، اما فقدان زبان استاندارد مانع ارتباط و همکاری می شود. به عنوان مثال، وقتی کسی می گوید که «بیت کوین 70 درصد از کل سرمایه بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می دهد»، منظور از سرمایه بازار می تواند متفاوت باشد، منظور شخص از عرضه می تواند عرضه بر اساس کل عرضه باقی مانده یا عرضه در گردش فعلی باشد. بنابراین اگر تعریف واحدی نداشته باشیم، مفاهیم می تواند تا همین حد مبهم باشد.
هدف دوم ما کمک به کاربران برای کسب آگاهی از نحوه محاسبه دقیق متریک ها در ارز دیجیتال و اجتناب از دام های احتمالی داده است، تا بتوانند تصمیمات آگاهانه تری بگیرند. به عنوان مثال، بسیار مرسوم و شناخته شده است که بسیاری از صرافی ها روش های معاملاتی مختلفی را برای افزایش حجم معاملات انجام می دهند. ما معیاری به نام “حجم واقعی” ایجاد کردیم که این نوع معاملات صرافی ها را فیلتر می کند. ما برای کاربران خود توضیح می دهیم که چگونه صرافی های “Real10” انتخاب می شوند و چگونه از حجم آن ها برای محاسبه قیمت کل استفاده می شود.
روش مساری شامل دو بخش اصلی است که شامل فهرستی از بیش از 100 معیار کمی و فهرستی از بیش از 15 طبقه بندی کیفی است. همچنین جزئیات دقیق روش های اختصاصی در مساری شامل 4 معیار مهم یعنی قیمت، حجم عرضه و ارزش بازار خواهد بود.
آیا دسترسی به مساری رایگان است؟
در پاسخ به این سؤال که آیا دسترسی به وب سایت مساری رایگان است باید گفت این وب سایت برخی از خدمات را به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار می دهد و برای استفاده از برخی اطلاعات باید هزینه پرداخت کنید.
\xa0مساری در هنگام ورود به شما پیشنهاد می کند که 7 روز به صورت رایگان از آن استفاده کنید و برای استفاده بلندمدت باید سالیانه 24.99 دلار برای دسترسی به حساب معمولی و برای دسترسی به Messari Pro نیز باید سالانه مبلغ 299.88 دلار پرداخت کنید.
آموزش استفاده از وب سایت مساری
ما در این بخش به وب سایت اصلی مساری می رویم و سعی می کنیم نحوه استفاده از بخش های مختلف آن را با شما به اشتراک بگذاریم.
در بخش راهنمای این وب سایت، مساری معتقد است که بهترین بخش برای دسترسی به داده ها و کسب بینشی خوب در رابطه با داده های موجود در این وب سایت، صفحه اصلی سایت یا homepage است.
توجه داشته باشید برای ورود به این وب سایت نیاز به vpn دارید.
صفحه اصلی مساری
همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید در این بخش یک نمودار از چارت بیت کوین در وسط صفحه نمایش داده می شود که می توانید تایم فریم آن را تغییر داده و نمودار BTC را در بازه های زمانی مختلف مشاهده کنید. با انتخاب ارزهای دیجیتال مختلف می توانید نمودار هر کدام از آنها را در این بخش مشاهده کنید.
در سمت چپ این صفحه شما می توانید واچ لیست اختصاصی خود را ایجاد کنید. در بخش زیر واچ لیست می توانید قسمت اسکرینر (Screener) را مشاهده کنید که می توانید دارایی ها را بر اساس دسته بندی به عنوان مثال DeFi، لندینگ و غیره دسته بندی و مشاهده کنید.
در سمت راست این صفحه نیز می توانید آخرین تحقیقاتی که مساری روی پروژه های مختلف انجام داده را مشاهده کنید.

اگر همین صفحه را کمی به سمت پایین اسکرول کنیم با تصویر زیر روبه رو می شویم که شامل صفحه های مختلف مساری است و در ادامه قصد داریم هر صفحه را بررسی کنیم. البته به این تب ها می توان از بالای همین صفحه نیز دسترسی داشت.

تب اسکرینر (Screener)
در این بخش همان طور که مشاهده می کنید در سمت چپ به شما پیشنهاد می شود که یک اکانت ایجاد کنید و برای 7 روز از آن به صورت رایگان استفاده کنید. البته باید گفت که برای ایجاد حساب به اطلاعات حساب بین المللی نیاز خواهید داشت.
این بخش به طور پیش فرض روی همه دارایی های (All Assets) قرار دارد. در این حالت شما می توانید لیستی از تمام ارزهای دیجیتال را بر اساس مارکت کپ آن ها مشاهده کنید. همچنین اطلاعاتی مانند تغییرات یک ساعته، یک روزه و هفتگی در مقابل هر دارایی قابل مشاهده است. همچنین اطلاعات مربوط به مارکت کپ، ولوم روزانه، تغییرات قیمت ماهانه و سالانه نیز به دلار قابل مشاهده است. در ادامه می توانید نوع هر ارز دیجیتال را در ستون (SECTOR) مشاهده کنید. این بخش به شما می گوید که کاربرد هر ارز دیجیتال چیست، به عنوان مثال بیت کوین را به عنوان یک ارز دیجیتال معرفی می کند و ETH را به عنوان پلتفرم قرارداد هوشمند.

شما می توانید در سمت چپ این صفحه کتگوری های مختلفی را انتخاب کنید. برای مثال اگر گزینه Chains Activity را انتخاب کنید می توانید اطلاعات مربوط به بلاکچین های مختلف را مشاهده کنید.
در این بخش اطلاعات مختلف مانند تعداد آدرس های فعال روی یک بلاکچین، هزینه تراکنش، حجم تراکنش ها، نوع دارایی، حجم واقعی 24 ساعته، ارزش بازار، تغییرات 24 ساعته و قیمت هرکدام از پروژه ها قابل مشاهده است.

در صفحه اسکرینر می توانید دارایی ها را بر اساس طبقه بندی انجام شده مشاهده کنید، این طبقه بندی ها شامل توکن ساپلای و مارکت کپ است که دارایی ها را بر اساس توکن ساپلای و ارزش بازار به شما نمایش می دهد، بخش بایننس لبز فاند پورتفولیو، پلتفرم هایی را به شما نمایش می دهد که تأمین مالی بایننس لبز را انجام می دهند. همچنین بخش های مختلف دیگری مانند دسته بندی بر اساس حجم معاملات، میزان نقدینگی، دارایی های قابل استیک و موارد دیگر وجود دارد که با اسکرول این بخش می توانید اطلاعات مربوط به هرکدام را مشاهده کنید.
تب پروژه ها (Projects)
دومین تب از سمت چپ مربوط به تب پروژه ها است که وقتی روی آن کلیک می کنید با سه گزینه مواجه می شوید: پروتکل ها، DAO ها و ابزارها. روی این تب کلیک می کنیم تا امکانات آن را در ادامه به شما معرفی کنیم.
این قسمت به طور پیش فرض روی Protocols قرار دارد که خود شامل زیربخش های صرافی های غیرمتمرکز، لندینگ، ییلد اگریگیتور، بریج (Bridge) و غیره است. در این قسمت پروتکل ها بر اساس TVL لیست شده اند. همچنین می توان اطلاعاتی مانند تغییرات 30 روزه TVL، دسته بندی، میزان نقدینگی قفل شده (TVL) و شبکه های بلاکچین هرکدام را مشاهده کرد.

در قسمت DAOs وقتی روی بخش All کلیک می کنیم با صفحه زیر روبه رو می شویم.

اگر روی یکی از پروژه ها به عنوان مثال dydx کلیک کنیم با تصویر و اطلاعات زیر روبه رو می شویم.

در این بخش دسترسی به برخی اطلاعات فقط برای افرادی که عضو شده اند وجود دارد.
در این بخش به طور پیش فرض در تب Overview قرار داریم که یک نمودار زمانی از dydx ارائه می کند و در بخش زیرین آن توضیح کوتاهی درباره عملکرد dydx نوشته شده است. همچنین امکان اتصال به صفحه های چت در رابطه با موضوع های مختلف در مدیوم در این صفحه فراهم است. تب DAO Details برای کاربران عادی در دسترس نیست اما تب Proposl در دسترس است که اطلاعاتی درباره عملکرد پروژه و وضعیت آن در اختیار کاربران قرار می دهد.
در ادامه بخش DAO می توانید این پروتکل ها را در دسته بندی های مختلف شامل Collector، Grant و موارد دیگر مشاهده کنید.
صفحه Dilligence در زمان نگارش این مطلب در دسترس نبود.
تب Intel
در این تب بیشتر اطلاعاتی که ارائه می شود برای کاربرانی است که در مساری عضو شده اند. این بخش ها شامل توسعه های کلیدی و اخبار مربوط به پروژه ها است. اما شما می توانید به عنوان یک کاربر عادی بخش مربوط به پروژه های گاورننس (حاکمیتی) را مشاهده کنید. این بخش شامل All Proposals است که اطلاعات تمام رویدادهای مربوط به پروژه های حاکمیتی را ارائه می کند. به عنوان مثال اگر یک پروژه مبتنی بر جامعه قرار است در آینده ای نزدیک یک ایردراپ اجرا کند، در این بخش اطلاع رسانی می شود. همان طور که در تصویر زیر مشاهده می کنید در این بخش پروپوزال ها قرار دارند و اطلاعاتی مانند زمان ایجاد پروپوزال، اعضای DAO، وضعیت پروپوزال، میزان اهمیت، کتگوری و ساب کتگوری ها قابل مشاهده است.
همچنین فیلترهایی وجود دارد که شما می توانید فیلتر موردنظر خود را اعمال کنید و به عنوان مثال فقط پروپوزال هایی با درجه اهمیت خیلی زیاد را مشاهده کنید.

اگر یکی از این پروپوزال ها را باز کنید، اطلاعات کاملی درباره پروپوزال، تعداد رأی دهندگان و تمام جزئیات آن مانند تصویر زیر در دسترس خواهد بود.

همچنین می توانید در این بخش پروپوزال هایی که هنوز اجرا نشده اند اما بحث های مقدماتی در رابطه با آن ها در حال انجام است را در بخش Preliminary Disscution مشاهده کنید. بخش Upcoming Votes و Active Votes نیز به ترتیب به پروپوزال هایی اشاره می کند که قرار است در آینده ای نزدیک به رأی گیری گذاشته شوند یا در حال حاضر مراحل رأی گیری آن ها در حال انجام است و شما هم اگر شرایط آن را داشته باشید می توانید در این بخش ها مشارکت کنید. بخش Completed نیز پروپوزال هایی را به شما نمایش می دهد که مراحل رأی گیری آن تمام شده و اطلاعاتی در رابطه با موفقیت یا عدم موفقیت و نحوه برگزاری آن ها را در اختیارتان قرار می دهد.
بخش تحقیقات یا Research در مساری
این بخش شامل مقاله های مختلف تحقیقاتی در رابطه با پروژه های مختلف ارز دیجیتال است. شما می توانید با انتخاب تب های مختلف، مقاله ها را بر اساس علاقه خود مشاهده کنید. به عنوان مثال تب NFT فقط مقالات تحقیقاتی مساری در رابطه با توکن های غیر مثلی را در اختیار شما قرار خواهد داد. همچنین امکان فیلتر مقالات بر اساس نویسنده ها یا پروژه های موجود در واچ لیست شما در این صفحه وجود دارد.
آنچه در مطلب “معرفی وب سایت مساری” خواندیم:
همان طور که پیش ازاین گفتیم مساری با هدف ایجاد شفافیت در دنیای ارزهای دیجیتال اقدام به ارائه اطلاعات دقیقی در رابطه با پروژه های این حوزه کرده است. در این وب سایت می توانید به اطلاعات مختلف مربوط به رویدادهای DAO، حجم معاملات واقعی پروژه های ارز دیجیتال، تغییرات قیمت در بازه های زمانی مختلف و انواع فیلترهای مختلف دیگر دسترسی داشته باشید. ما در این مطلب سعی کردیم بخش های مختلف وب سایت Messari را به شما آموزش دهیم، برای اینکه بتوانید از این اطلاعات به مرورزمان در تصمیمات سرمایه گذاری خود استفاده کنید کافی است بخش های مختلف آن را بررسی کنید و به مرورزمان نحوه استفاده بهتر از آن را فرا بگیرید.
سؤالات متداول – وب سایت مساری (Messari)
آیا اطلاعات سایت مساری واقعی است؟
سایت مساری ادعا می کند که برای ایجاد شفافیت در فضای کریپتو شروع به فعالیت کرده است و ادعا می کند که تا جای ممکن سعی دارد داده های شفافی ارائه کند.
وب سایت Messari چه اطلاعاتی ارائه می کند؟
این وب سایت اطلاعات مختلفی را در کتگوری های متفاوت ارائه می کند. این اطلاعات شامل اخبار پروژه های مختلف ارز دیجیتال، داده های قیمت، بلاکچین مورد استفاده و بسیاری از داده های کاربردی است که کاربران می توانند به آن ها دسترسی داشته باشند.
آیا وب سایت مساری رایگان است؟
باید گفت امکان دسترسی به بسیاری از داده های این وب سایت رایگان است اما برای استفاده از برخی بخش ها باید حساب کاربری داشته باشید و مبلغی حدود 25 دلار را برای اکانت معمولی و 300 دلار را برای اکانت اختصاصی پرداخت کنید.
منبع: https://iranbroker.net/what-is-messari/