دلار آمریکا با سه جریان بنیادی درگیر است. انتظارات نرخ بهرهای و نقش دارایی امن بودن دلار به کنار، فشارهای فروش ناشی از آینده مبهم بازار هم به بازی اضافه شده است. بدون شک در روزهای آینده این مسئله برای بازار اهمیت بیشتری خواهد داشت، اما بهتر است که با دیدی باز به بازار نگاه کرد.
حجم معاملات در پایان سال کاهش مییابد
تقویم اقتصادی فارکس بهترین ابزار برای پیشبینی شدت نوسانات بازار است. در هفته پیش رو شاخص PCE منتشر خواهد شد. PCE شاخص تورمی مطلوب فدرال رزرو آمریکاست و برای بازار و بانک مرکزی اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این، سخنرانی مقامات فدرال رزرو آمریکا هم بر بازار تأثیر خواهند گذاشت. ترس از رکود اقتصادی، یکی از محرکهای اصلی جریانات ریسکی است، به همین دلیل بررسی دقیق شاخص اطمینان مصرفکنندگان آمریکا هم ضروری است.
منبع: https://iranbourseonline.info/237431/faw/%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84%D9%87-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%B7-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF
همین واگرایی در انتظارات نرخ بهرهای فدرال رزرو و بازار محرک اصلی شاخص دلار آمریکا خواهند بود. اگر پیشبینی بازار درست باشد، شاخص دلار آمریکا روند نزولی خواهد داشت و اگر پیشبینی فدرال رزرو درست باشد، شاخص دلار روند صعودی خواهد داشت.
جریانات ریسکی بازار
روند بنیادی و اصلی دیگر بازار که باید به آن توجه کرد، جریانات ریسکی بازار است. همبستگی شاخص دلار آمریکا و شاخص سهام S&P 500 منفی و قوی بوده است. یعنی این دو شاخص در خلاف جهت هم حرکت میکنند. شاخص دلار آمریکا، دارایی امن بازار است و در جریانات ریسک گریزی رشد میکند. شاخص سهام S&P 500 هم دارایی ریسکی بازار است و در جریانات ریسکپذیری رشد میکند. در دو هفته پایانی سال، حجم معاملات نقش مؤثری در جریانات ریسکی خواهند داشت. به احتمال زیاد شاهد سقوط شاخص سهام S&P 500 به کفهای قیمتی جدیدی خواهیم بود که در نتیجه باعث تقویت ارزش دلار آمریکا خواهد شد.
تقویم اقتصادی فارکس
فدرال رزرو آمریکا به صراحت اعلام کرده که نرخ بهره خنثی ۵٫۱ درصد خواهد بود و تا پایان سال ۲۰۲۳ هم تغییری نخواهد کرد. اما بازار بر این باور است که نرخ بهره در ۴٫۸۰ تا ۴٫۹۰ درصد به پیک خواهد رسید و بعد از آن هم در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ دو بار نرخ بهره کاهش خواهد یافت!
از دید دادههای تاریخی بازار، دو هفته پایانی سال با کاهش قابل توجه حجم معاملات همراه است. معمولاً در دو هفته پایانی سال تمام رویدادهای کلیدی اتفاق افتادهاند و نشستهای نرخ بهره هم تمام شدهاند. شاید در این میان استثنایی هم وجود داشته باشد، اما معمولاً روند پایانی سال به همین شکل است. وقتی حجم معاملات کاهش مییابد، هر روندی که در بازار وجود داشته باشد، تضعیف خواهد شد. فرقی نمیکند که این روند تکنیکال باشد یا بنیادی. به همین دلیل بهتر است که در دو هفته پایانی سال به این مسئله توجه داشته باشید.
یکشنبه 27 آذر 1401 – 12:50
هر چند که روند بازار در دو هفته پایانی سال میلادی قوی نخواهد بود، اما باید با چشمانی باز به دنبال روندهایی بود که در سال ۲۰۲۳ هم جریان خواهند داشت.
اختلافنظر بر سر آینده نرخهای بهره!
شاخص دلار آمریکا الگوی وج تشکیل داده و احتمال شکست صعودی این الگو وجود دارد. این الگو بعد از انتشار دادههای تورمی ماه اکتبر آمریکا تشکیل شده و به خاطر تغییرات انتظارات نرخ بهرهای به وجود آمده است.
تحریریه فارکسر ها