مبانی نظری طراحی بیمارستان استودیو معماری بوم | elitarchgroup
طراحی بیمارستان کودکان شیکاگو ساختمانی 22 طبقه با زیربنای 305 هزار متر مربعی می باشد که در منطقه ای شلوغ از شهر واقع شده است. گروه معماری SCB به عنوان طراح داخلی و نمای بیمارستان Ann & Robert H. Lurie می بایست نیازهای عملکردی و کاربری فضاهای درمانی را مد نظر قرار می داد. به همین علت گسترش فضاهای داخلی، چشم پوشی از زیباسازی نما، و ارائه پوسته ای شفاف در دستور کار قرار گرفت. فضای داخلی بیمارستان جایی است که بیشترین زمان در آنجا صرف میشود.
مهم ترین ویژگی ها در طراحی بیمارستان
سایت شهر معمار انواع پروژههای معماری را در اختیار دانشجویان و دانشآموزان رشته معماری گذاشته است تا بتوانند در طرحهای خود از آنها ایده بگیرند. چند طرح مختلف از بیمارستان و مراکز درمانی را میتوانید از این سایت دانلود و خریداری کنید. بیمارستان یکی از پیچیده ترین فضاهای شهری است که ممکن است طراحان در طراحی آن با مشکلات متعددی مواجه شوند. در طراحی فضای بیمارستان باید ریز فضاهای زیادی را در نظر گرفت و علاوه بر در نظر گرفتن نیاز های کنونی، برخی آینده نگری ها را نیز انجام داد. در این مقاله سعی کرده ایم تا با توضیح المان های لازم برای طراحی بیمارستان و باز کردن ریز فضاهایی که باید در بیمارستان وجود داشته باشد شما را در این پروسه راهنمایی کنیم.
- بیمارستانهای مدرن از نظر ظاهری شبیه هتلها هستند؛ جوی مسکونی به نظر میرسد که نسبت به شرایط بهداشتی سخت بیمارستانهای قدیمی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
- مسیر کوتاه میان آرشیوها و محلهای کار، خود یک مزیت به شمار میآید اما به سختی میتوان آن را برقرار نمود.
- ۱- ایجاد روشنایی و سیستم تهویه هوا در مرکز ساختمان ممکن نیست.
- برای طراحی سازه بیمارستانها نیاز است تا طراح به آیمهای بسیار مختلفی دقت نماید برای مثال طراحی داخلی بیمارستان پس از کرونا متفاوت با قبل آن است.
- این زمان برابر زمان مورد نیاز برای پیشرفت و ایجاد یک نسل جدید تکنولوژی پزشکی است که این امر باعث این خطر میشود که اگر روشهای طراحی و ساخت معمولی مورد استفاده قرار گیرد، ساختمان در زمان بهره برداری خارج از رده باشد.
طراحی سیستم لجستیکی کارآمد شامل آسانسور، لوله کشی، نوارهای نقاله، چرخ های دستی و اتوماتیک و … اتاقهای فعالیتهای جنبی ضروری نیست که در نزدیکترین مجاورت اتاقهای عمل قرار طراحی باغ تالار گیرند. این اتاقها بوسیله راهرویی که مورد استفاه بیمار نباشد جدا شوند.
بررسی انواع استرابیسم در 100 کودک بیمار مراجعه کننده به بیمارستان فیض اصفهان در سال 1390
این درها، باید پنجرهدار باشند تا ارتباط بصری با اتاق عمل را فراهم آورد. این اتاقها باید به یک یخچال، سینک زهکش، قسمت شستشو، قفسهها، اتصالات خاص تجهیزات بیهوشی و برق اضطراری مجهز باشد. مراکز عملکردی متعددی را، به بهترین وجه میتوان در چهارخانههای مختصاتی ۲۰/۷ یا ۸/۷ متر طراحی کرد. چهارخانههای کوچکتر مشکل سازند زیرا اتاقهای بزرگ (مثل اتاقهای عمل) را که باید بدون ستون باشند به سختی میتوان تغییر نمود.
تحریریه فارکسر ها