بر همین اساس برآوردهای اقتصادی آمریکا یا همان برآورد نرخ بهرهای مقامات فدرال رزرو اهمیت زیادی برای بازار خواهد داشت. برآورد اعضای مقامات فدرال رزرو نشان خواهد داد که نرخ بهره خنثی دقیقاً چند درصد خواهد بود. از سوی دیگر بازار برای کاهش نرخ بهره از نیمه دوم سال ۲۰۲۳ آماده میشود، اما مقامات فدرال رزرو انتظار دارند که نرخ بهره برای مدتی طولانی کاهش نیابد.
حساسیت بازار به دادههای اقتصادی آمریکا تغییر خواهد کرد!
یکشنبه 20 آذر 1401 – 11:28
نشست تعیین نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا به قدری مهم است که روند بازارهای مالی را تغییر خواهد داد. همچنین واکنش بازار به دادههای اقتصادی بعدی آمریکا را هم مشخص خواهد کرد. اینکه واکنش بازار تا چه اندازه به شاخصهای اقتصادی شدید خواهد بود، بستگی به نتیجه نشست فدرال رزرو دارد
دلار آمریکا مزیت بهرهای هم دارد. نرخ بهره فعلی و آتی دلار آمریکا بالاتر از سایرین است. در هفته پیش رو شاهد نوسانات شدید بازارهای مالی خواهیم بود و از همه مهمتر پیشبینیها از آینده نرخ بهره آمریکا هم در حال حاضر مبهم است. اما در پایان هفته شرایط شفافتر خواهد شد.
هر چند افزایش ۰٫۵۰ واحد درصدی نرخ بهره زیاد است، اما در مقایسه با ماههای قبل، افزایش کوچکتری است. در چنین شرایطی بازار میخواهد بداند که فدرال رزرو در سال ۲۰۲۳ نرخ بهره را در چه اندازهای و در چند مرحله افزایش خواهد داد؟ نرخ بهره خنثی یا پیک نرخ بهره آمریکا چقدر خواهد بود؟ پیشبینی فعلی این است که نرخ بهره آمریکا در محدوده ۵ تا ۵٫۲۵ درصدی به پیک خواهد رسید.
نشست تعیین نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا تأثیر جدی روی دلار و جریانات ریسکی بازار خواهد گذاشت. برای معامله گران دلار آمریکا در درجه اول سیاستهای پولی و در درجه دوم ریسک رکود اقتصادی اهمیت زیادی دارد. در حال حاضر نرخ بهره آمریکا تنها ۰٫۲۵ واحد درصد با نرخ بهره دلار نیوزیلند و کانادا فاصله دارد. با افزایش ۰٫۵۰ واحد درصدی این هفته فدرال رزرو، دلار نرخ بهره بیشتری نسبت به سایرین خواهد داشت و نرخ بهره آمریکا به ۴٫۵۰ درصد خواهد رسید.
آینده نرخ بهره آمریکا در سال ۲۰۲۳
جریانات ریسکی را معمولاً از نوسانات شاخص سهام S&P 500 آمریکا هم میتوان فهمید. در طول شش ماه گذشته، شاخص دلار آمریکا رابطه معکوسی با شاخص سهام S&P 500 داشته است. یعنی وقتی بازارهای سهام رشد کردهاند، دلار آمریکا پایین آمده است. در واقع در دورههای ریسکپذیری بازار، تقاضا برای دارایی امن ( دلار) کاهش یافته است.
مزیت نرخ بهرهای دلار پررنگتر میشود
از یکسو، دلار آمریکا دارایی امن و نقد در بازارهای مالی است و جریانات ریسکی را به خوبی نشان میدهد. تقویت ارزش دلار آمریکا به معنی جریانات ریسک گریزی در سایر بازارهای مالی است و بر عکس تضعیف آن به معنی جریانات ریسکپذیری است.
روز دوشنبه ارزیابی فدرال رزرو نیویورک از انتظارات تورمی مصرفکنندگان آمریکا منتشر خواهد شد. هر چند قدر انتظارات تورمی بیشتر باشد، تمایل آنها به مصرف هم بیشتر خواهد بود. معمولاً دلار واکنش جدی به این گزارش نشان نمیدهد.
علاوه بر این، دادههای تورمی ماه نوامبر یا همان شاخص CPI مصرفکنندگان هم منتشر خواهد شد. تأثیر این شاخص بر بازار هم بستگی به این دارد که تا چه اندازه میتواند بر انتظارات نرخ بهرهای تأثیر بگذارد. برای اینکه انتظارات نرخ بهرهای تغییر کنند، نرخ رشد تورم باید از پیشبینیها فاصله زیادی داشته باشد. با این حال توجه داشته باشید که نرخ رشد تورم آمریکا میتواند واکنش بازار به نشست فدرال رزرو را تشدید کند!

منبع: https://iranbourseonline.info/236861/faw/%D9%81%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D9%84-%D8%B1%D8%B2%D8%B1%D9%88-%D9%86%D9%87-%D8%AA%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%87%D8%A7%D8%8C-%D8%A8%D9%84%DA%A9%D9%87-%D9%82
از روز ۲۸ سپتامبر که شاخص دلار آمریکا پیک زده، شاهد اصلاح قابلتوجه دلار بودیم. با این حال اصلاح نزولی شاخص دلار آمریکا نوسانی بوده است. برای اینکه حرکت بعدی شاخص دلار آمریکا را پیشبینی کنیم، باید به جریانات ورود و خروج سرمایه در آمریکا توجه کرد.