فارکس چیست و چگونه کار میکند؟

مطمئنم که خیلی از شما دربارۀ فارکس شنیدید.
مفهوم فارکس برای مردم مبهم است و برخی از مردم حتی فکر می‌کند که فارکس چیزی شبیه به کازینو است؛ اما در واقع عبارت است از بازار مبادلات ارز‌های خارجی که بصورت جهانی و بین بانکی انجام می‌شود و هرکسی می‌تواند در آن تراکنش داشته باشد.
ما در این مقاله درباره اینکه فارکس چیست، نحوه عملکردش چگونه است بررسی خواهیم کرد و خواهیم گفت که از چه راه‌هایی می‌توان در فارکس کسب درآمد کرد و پرمعامله‌ترین جفت ارز‌ها در بازار فارکس کدام هستند.

معامله فارکس چیست؟

فارکس یکی از نقدشونده ترین بازارها در جهان است که در آن جفت ارزها معامله می شوند. هرچند فقط برای تعداد اندکی از آنها تقاضای بالا وجود دارد و حجم معاملاتی زیادی دارند.
بیشتر از 50% از تراکنش های بازار فارکس مستقیماً یا غیرمستقیم روی دلار آمریکا تاثیر می گذارند. در میان آنها، پرمعامله ترین جفت ارز، جفت ارز یورو به دلار آمریکا است که حدود 30% از کل گردش مالی چند میلیارد دلاری فارکس را به خود اختصاص می دهد.
جای تعجب ندارد که جفت ارز EURUSD پرمعامله ترین جفت ارز در جهان است زیرا اقتصادهای ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا بزرگترین اقتصادهای جهان هستند.
معامله گران این جفت ارزها را ترجیح می دهند زیرا نقدینگی بالاتری دارند و از شرایط معاملاتی بهتری نسبت به سایر جفت ارزهای برخوردارند.
پوند انگلیس، ین ژاپن، فرانک سوئیس، دلار استرالیا، دلار کانادا در کنار دلار آمریکا و یورو، پرمعامله ترین جفت ارزها را تشکیل می دهند.

جفت ارز % حجم
1 EURUSD 27.95%
2 USDJPY 13.34%
3 GBPUSD 11.27%
4 AUDUSD 6.37%
5 USDCAD 5.22%
6 USDCHF 4.63%
7 NZDUSD 4.08%
8 EURJPY 3.93%
9 GBPJPY 3.57%
10 EURGBP 2.78%
11 AUDJPY 2.73%
12 EURAUD 1.8%
13 EURCHF 1.73%
14 AUDNZD 0.96%
15 NZDJPY 0.93%
16 GBPAUD 0.89%
17 GBPCAD 0.81%
18 EURNZD 0.78%
19 AUDCAD 0.76%
20 GBPCHF 0.73%


منبع: https://iranbroker.net/%D9%81%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%B3-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%88-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF%D8%9F

از آنجاییکه هر جلسۀ معاملاتی با جلسۀ معاملاتی دیگر همپوشانی دارد، می‌توان سه جلسۀ معاملاتی فرعی را در نظر گرفت که عبارتند از آسیا-اقیانوسیه، یورو-آسیا و یورو-آمریکا. اکثر معامله گر‌ها در خلال همپوشانی‌های بازار وارد بازار می‌شوند و به همین دلیل نوسانات قیمت‌ها شدید می‌شوند. فعال بودن فارکس در ۵ روز هفته بطور ۲۴ ساعته باعث شده است تا معامله گران به یک جلسۀ معاملاتی خاص محدود نشوند و در طی ۲۴ ساعت حتی در شب‌ها، استراتژی های‌شان را بکار بگیرند.
بانک‌های مرکزی کشور‌های جهان در متن بازار فارکس نقش آفرینی می‌کنند. وظیفۀ اصلی بانک‌های مرکزی این است که ارزش پول ملی کشورهای‌شان را حفظ کنند که این مسئولیت‌ها را دولت های‌شان به آن‌ها داده‌اند. وظیفۀ بانک‌های مرکزی می‌تواند افزایش یا کاهش ارزش پول ملی باشد. ضمن اینکه بانک‌های مرکزی وظیفه دارند از ایجاد نوسانات شدید در نرخ مبادله‌ای ارز که منجر به بحران می‌شود جلوگیری کنند.

بانک‌های مرکزی می‌توانند از طریق انجام تراکنش‌های مستقیم با حجم‌های بالا (مداخلۀ ارزی) روی بازار فارکس تأثیر بگذارند یا اینکه می‌توانند از طریق مدیریت عرضۀ پول و تغییر نرخ بهره بطور غیرمستقیم روی بازار فارکس تأثیر بگذارند.
بانک‌های بازرگانی در بازار فارکس مشکل‌شان را حل می‌کنند. به این شکل که برای وجوه‌شان، انجام مبادلۀ ارزی در نرخ‌های مورد درخواست مشتری‌ها و سفته بازی‌ها نقدینگی فراهم می‌کنند. بانک‌ها اغلب نقدینگی مورد نیاز کارگزار‌های فارکس را فراهم می‌کنند و معامله گران خصوصی از طریق کارگزار‌ها اقدام به معامله در بازار فارکس می‌کنند که شامل تریلیون‌ها دلار گردش مالی می‌شود.
فارکس از طریق سیستم بین بانکی معاملۀ ارز و ارائه‌دهندگان نقدینگی برای همه از جمله کارگزار‌های فارکس، سفته باز‌های بزرگ، شرکت‌های بازرگانی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری در دسترس قرار گرفته است. کارگزار‌های فارکس برای ما بسیار جذاب هستند زیرا معامله گران خصوصی که ارتباط مستقیم با بانک‌ها و ارائه‌دهندگان نقدینگی ندارند، می‌توانند از طریق کارگزار‌ها به عنوان واسطه، وارد بازار فارکس شوند.

نحوه معامله در بازار فارکس

فارکس از لحاظ نقدینگی و حجم معامله بزرگ‌ترین بازار در جهان محسوب می‌شود. کارگزار‌ها، کسب و کار‌ها، دولت‌ها و مؤسسات مالی و اقتصادی همواره در بازار بین‌المللی مبادلات ارز‌های خارجی اقدام به معاملۀ ارز‌ها و مشتقات می‌کنند. معامله گران همچنین می‌توانند از بازار برای اهداف سفته بازانه استفاده کنند. بازار همراه با نرخ‌های بهره و نرخ‌های مبادلاتی، فرصت‌های آربیتراژ زیادی فراهم می‌کند که آن را برای انجام معاملات با اهرم و با حجم‌های بالا جذاب می‌کند.
بازار فارکس شامل جفت ارز‌های فیات و قیمت‌های بازارشان می‌شود. این جفت ارز‌ها معمولاً در لات‌ها خرید و فروش می‌شوند. یک لات استاندارد عبارت است از 100,000 واحد از ارز پایۀ یک جفت ارز اما اندازه‌های کوچکتر لات تا ۱۰۰ واحد نیز موجود هستند. معامله گران اغلب از اهرم برای افزایش مبلغ سرمایه‌گذاری‌شان استفاده می‌کنند. ضمن اینکه ریسک‌ها با استفاده از معاملات سلف و سوآپ یک جفت ارز در قیمتی معین در آینده خنثی می‌شوند. ترکیب این دو ابزار با سایر محصولات و استراتژی‌های معاملاتی باعث افزایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای معامله گران فارکس می‌شود.

بازار فارکس چیست؟

معامله گران انفرادی در فارکس چندین حق انتخاب دارند. راحت‌ترین روش برای آن‌ها این است که یک جفت ارز را در بازار نقدی بخرند و نگه دارند.
به عنوان مثال، شما در جفت ارز دلار/یورو، یورو می‌خرید. اگر قیمت این جفت ارز بالا برود، می‌توانید آن را به ازای ارز پایه در جفت ارز بفروشید و سود کنید.
شما همچنین می‌توانید از صندوق‌ها برای افزایش سرمایه‌تان استفاده کنید. در این صورت می‌توانید با پوشش زیان های‌تان، با صندوق‌های اعتباری معامله انجام دهید. همچنین می‌توانید به معاملات آپشن فارکس توجه کنید که به شما اجازه می‌دهد یک جفت ارز را در یک قیمت تاریخ تعیین شده بخرید یا بفروشید. قرارداد‌های آتی نیز جزء ابزار‌های متداول هستند زیرا به شما اجازه می‌دهند که در یک قیمت از پیش توافق شده در آینده معامله کنید.
یکی از اصلی‌ترین جنبه‌های معامله در بازار فارکس این است که می‌توانید در تفاوت نرخ‌های بهره کسب سود کنید.
هرچند، هزینه‌های بیشتری وجود دارند که عبارتند از هزینه‌های حواله و هزینه‌های بانکی و مالیاتی در کشور‌های مختلف. شما در استراتژی معاملاتی تان باید به همۀ این موارد توجه کنید. سود‌ها و فرصت‌های آربیتراژ اغلب کم هستند، به این ترتیب مارجین‌ها پایین خواهند بود، کارمزد‌هایی که نمی‌دانید بابت چه هستند همۀ سودتان را از بین می‌برند.

پرمعامله ترین جفت ارزها در بازار فارکس

فارکس یک بازار بین بانکی مبادلات ارز‌های خارجی است که متعلق به هیچ مکان خاصی نیست و اغلب از طریق اینترنت انجام می‌شود. در واقع تعداد عظیمی از صرافی‌های آنلاین وجود دارند که میلیون‌ها فعال بازار در آن صرافی‌ها ارز معامله می‌کنند.
بازار فارکس تفاوت‌های زیادی با بورس‌های کلاسیک دارد. اصلی‌ترین تفاوت این است که در یک محل ثابت معامله نمی‌شود. لندن، نیویورک، توکیو، سیدنی و چند کشور مهم در جهان اصلی‌ترین مراکز معاملۀ فارکس محسوب می‌شوند.
زمان کاری در بازار فارکس متناسب با ساعات فعال بودن معاملات در مناطق خاصی از جهان به چهار جلسۀ معاملاتی تقسمیم می‌شود:

ifc rep

تحریریه فارکسر ها