شاخص دلار آمریکا نوسانات غیر عادی را تجربه می کند!

در ماه نوامبر رویدادهای زیادی بر حرکات قیمتی دلار آمریکا تأثیر گذاشتند. داده‌های تورمی آمریکا از افت فشارهای تورمی حکایت داشتند. همین مسئله باعث شد تا مقامات فدرال رزرو آمریکا هم از سیاست‌های انقباضی هاوکیش عقب نشینی کنند.

دلار آمریکا در واکنش به داده‌های اشتغال آمریکا تقویت شد و شاخص‌های سهام سقوط کردند. با این حال نوسانات شدید بود و بخشی از این حرکت خنثی شد. هر چند داده‌های اشتغال آمریکا از افزایش ادامه‌دار نرخ بهره حکایت دارند، اما رئیس فدرال رزرو تأکید کرده که سرعت افزایش نرخ بهره را پایین خواهد آورد.

شاید بازار ناامید شود!

انتظارات نرخ بهره‌ای که محرک اصلی دلار آمریکاست، به شدت در هفته‌های گذشته تغییر کرده و از همه مهم‌تر، روند مشخصی ندارد! بین روزهای پایانی اکتبر تا هفته گذشته، انتظارات نرخ بهره‌ای بازار به‌گونه‌ای تغییر کرده که بازار برای کاهش ۰٫۷۵ واحد درصدی نرخ بهره در دو سال آینده آماده شده است. این یعنی انتظارات نرخ بهره‌ای می‌تواند در ماه‌های آینده بیش از این تغییر کند.

شرایط به گونه‌ای است که هر لحظه احتمال ناامیدی بازار از سیاست‌های فدرال رزرو وجود دارد. شاید حرکات قیمتی اخیر دلار آمریکا یک واکنش غیرعادی و اغراق‌آمیز بوده باشد و در آینده شاهد معکوس شدن حرکات دلار آمریکا باشیم. اما در حال حاضر بازار به آینده دلار آمریکا بدبین است. در هفته پیش رو شاخص‌های اقتصادی نسبتاً مهمی از آمریکا منتشر خواهند شد، بایستی دید که بازار تا چه اندازه به داده‌های اقتصادی ارزش قائل خواهد شد. اگر تناقضی میان داده‌های اقتصادی آمریکا و دیدگاه‌های مقامات فدرال رزرو به وجود آید، دلار تقویت خواهد شد. در غیر این صورت، دلار آمریکا سیر نزولی خواهد داشت.

پیش بینی فعالین بزرگ بازار از آینده شاخص دلار آمریکا DXY 4 دسامبر 1
بازار فارکس – پیش بینی بزرگان بازار فارکس از آینده شاخص دلار آمریکا DXY


منبع: https://iranbourseonline.info/236300/faw/%D8%B4%D8%A7%D8%AE%D8%B5-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D9%86%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%BA%DB%8C%D8%B1-%D8%B9%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%AC

در ماه نوامبر، داده‌های اشتغال آمریکا عملکرد خیره کننده‌ای داشتند. ۲۶۳ هزار فیش حقوقی جدید ایجاد شده است. این در حالی است که بازار انتظار رشد ۲۰۰ هزار واحدی NFP را داشت. نرخ بیکاری در ۳٫۷ درصد باقی مانده و نرخ مشارکت نیروی کار هم از ۶۲٫۲ درصد به ۶۲٫۱ درصد پایین آمده است. داده‌های بازار کار آمریکا از هدف فدرال رزرو فاصله دارند! فدرال رزرو نمی‌تواند با چنین بازار کار قوی، هم از سیاست‌های انقباضی عقب نشینی کند و هم نرخ رشد تورم را به ۲ درصد کاهش دهد!

هر چند که داده‌های تاریخی نمی‌توانند آینده را به طور دقیق پیش‌بینی کنند، اما طبق همین آمار تاریخی می‌توان گفت که دلار تا چه اندازه نوسانی است. برای دلار آمریکا که ارز ذخیره یا رزرو دنیاست، چنین نوسانی قابل‌توجه است.

چرا دلار آمریکا نوسان شدیدی دارد؟

فدرال رزرو به دنبال افزایش تدریجی یا افزایش در اندازه‌های کوچک نرخ بهره است. در واقع فدرال رزرو دیگر علاقه‌ای به افزایش ۰٫۷۵ واحد درصدی نرخ بهره ندارد. یعنی نرخ بهره به یک باره افزایش نخواهد یافت، بلکه در مدت زمان طولانی‌تری بالا خواهد رفت.

انتظارات نرخ بهره‌ای با سرعت بالایی تغییر می‌کنند!

یکشنبه 13 آذر 1401 – 13:53

اخیراً شرایط خیلی به نفع دلار آمریکا نبوده است. دلار برای دومین هفته متوالی افت کرد. شاخص دلار آمریکا ۵٫۱ درصد افت کرد و بدترین عملکرد هفتگی خود از ماه سپتامبر ۲۰۱۰ تا به امروز را تجربه کرد. عملکرد هفتگی شاخص دلار آمریکا به قدری عجیب است که اگر بخواهیم شانس تکرار این حرکت در یک ماه آینده را حساب کنیم، تقریباً ۱ درصد است!