شاخصهای آتی سهام آمریکا اندکی مثبت هستند. این در حالی است که دیشب شاخصهای سهام S&P 500 و نزدک ۱۰۰ افت کردند. مقامات فدرال رزرو آمریکا تأکید کردهاند که سیاستهای انقباضی و افزایش نرخ بهره ادامه خواهد یافت. همبستگی در میان شاخصهای سهام جهانی دیده نمیشود. در این میان شاخصهای سهام استرالیا و ژاپن بر خلاف بازارهای سهام چین و هنگکنگ رشد کردند.
منحنی بازدهی آمریکا عمیقتر شد
شاخص خردهفروشی آمریکا بزرگترین رشد در هشت ماه گذشته را ثبت کرد و خیلی بهتر از پیشبینی بازار بود. این یعنی فدرال رزرو آمریکا باید برای مقابله با فشارهای تورمی ناشی از رشد تقاضا به افزایش نرخ بهره ادامه دهد. رشد بازدهی اوراق خزانهداری آمریکا هم در واکنش به رشد سریع شاخص خردهفروشی یا همان مخارج مصرفکنندگان بود.
آینده سیاستهای پولی آمریکا
اکثر شاخصهای سهام آسیایی تحت فشار قرار دارند. فشارهای فروش در سهام شرکتهای فناوری دوباره تشدید شده است. در بازار فارکس هم دلار آمریکا افتهای هفته را جبران کرده و شاخص دلار آمریکا به سطوح ابتدایی هفته جاری بازگشته است.
بازارهای سهام جریانات ریسکی مشخصی ندارند
شاخص سهام آسیا و اقیانوسیه تا ۱٫۳ درصد پایین آمده است. شاخص سهام هنگکنگ و چین هم منفی هستند. سهام شرکتهای فناوری بدترین روز خود در دو هفته اخیر را تجربه میکنند. بانک مرکزی چین نسبت به رشد تورم هشدار داده و همین مسئله به سنتیمنت بازار آسیب وارد کرده است.
در بازار اوراق قرضه، منحنی بازدهی اوراق قرضه آمریکا همچنان معکوس است. این یعنی سرمایهگذاران نسبت به آینده بزرگترین اقتصاد جهان بدبین هستند.
بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله استرالیا و نیوزیلند افت کرده و بازدهی اوراق خزانهداری آمریکا اندکی رشد کرده است. همین مسئله باعث شده تا فاصله بازدهی اوراق خزانهداری بلندمدت و کوتاهمدت به بیشترین سطح از اوایل دهه ۱۹۸۰ برسد.
مخارج مصرفکنندگان آمریکا افزایش یافت
پنجشنبه 26 آبان 1401 – 9:57
در این میان شایعه شده که بانک مرکزی اروپا اندازه افزایش نرخهای بهره را کوچک خواهد کرد و در نشست ماه دسامبر تنها ۰٫۵۰ واحد درصد نرخ بهره را بالا خواهد برد.
منبع: https://iranbourseonline.info/234467/mw/%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%81%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%B3-%D8%AF%D9%84%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%87-%D9%87%D9%81%D8%AA
رئیس فدرال رزرو سانفرانسیسکو گفته که توقف مراحل افزایش نرخ بهره یکی از گزینههای پیش روی بانک مرکزی است. رئیس فدرال رزرو نیویورک هم گفته که بانک مرکزی باید از تأثیر دادن ریسکهای مالی در سیاستهای پولی دوری کند. در این میان گلدمن ساکس برآورد خود از نرخ بهره خنثی آمریکا را از ۵ درصد به ۵٫۲۵ درصد بالا برده است.