دلار استرالیا هنوز هم اسیر نوسانات دلار آمریکاست!

در هفته پیش رو تراز تجاری و شاخص GDP فصلی استرالیا منتشر خواهند شد. نباید انتظار داشت که داده‌های اقتصادی استرالیا بر سیاست‌های پولی این کشور تأثیر بگذارند. به همین دلیل شاید بازار واکنش جدی به داده‌های اقتصادی استرالیا نشان دهد. در واقع زمانی می‌توان انتظار حرکات قوی در AUDUSD را داشت که داده‌های اقتصادی با جریانات ریسکی بازار همسو باشند! در غیر این صورت نوسانات خنثی و بدون روندی را از AUDUSD شاهد خواهیم بود.


منبع: https://iranbourseonline.info/195862

داده‌های اقتصادی که هفته گذشته منتشر شدند در کل مبهم بودند. با این حال هنوز هم چشم‌انداز اقتصادی تیره و تار است. شاخص خرده‌فروشی ماه ژوئیه خیلی بهتر از پیش‌بینی‌ها بود، اما آمار مجوزهای ساخت‌وساز خیلی بدتر از پیش‌بینی‌ها منتشر شد.

یکشنبه 13 شهریور 1401 – 12:48


با نگاه به آینده، به نظر می‌رسد که سیر صعودی دلار آمریکا ادامه خواهد یافت و اگر جریانات ریسک گریزی هم تشدید شوند، دلار استرالیا با وجود افزایش نرخ بهره این کشور باز هم تضعیف خواهد شد.

چشم‌انداز اقتصاد چین هم نگران کننده است!

ارزیابی بلومبرگ از اقتصاددان‌ها نشان می‌دهد که بانک رزرو استرالیا نرخ بهره را به اندازه ۰٫۵۰ واحد درصد افزایش خواهد داد. با این حال در بازار فیوچرز، انتظار می‌رود که نرخ بهره نزدیک به ۰٫۴۰ واحد درصد افزایش یابد و نرخ بهره استرالیا را به ۲٫۲۵ درصد برساند. پیش از بحران کرونا، بانک رزرو استرالیا نرخ بهره را با مضربی از ۰٫۲۵ واحد درصد تغییر می‌داد. اما ظاهراً این رویه را تغییر داده است، چون‌که نرخ بهره فعلی استرالیا ۱٫۸۵ واحد درصد است.

محرک اصلی دلار استرالیا و AUDUSD چیست؟

بعد از این‌که فدرال رزرو آمریکا به ادامه سیاست‌های انقباضی تأکید کرد، چشم‌انداز رشد اقتصاد جهانی هم در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. بدبینی به آینده رشد اقتصادی یعنی جریانان ریسک گریزی! از آنجایی که دلار استرالیا هم یک دارایی ریسکی محسوب می‌شود، با تشدید بدبینی‌ها به آینده، تضعیف می‌شود.

علاوه بر این به نظر می‌رسد که نرخ‌های بهره بالا هم بر بازار مسکن استرالیا آسیب وارد می‌کنند. قیمت مسکن در ماه اوت بیشترین کاهش ماهانه در چهل سال گذشته را ثبت کرد. در کل قیمت مسکن در ماه اوت به اندازه ۱٫۶ درصد پایین آمد.

نرخ بهره استرالیا چقدر تغییر خواهد کرد؟

دلار استرالیا هنوز هم اسیر نوسانات دلار آمریکاست. هفته گذشته با تقویت ارزش دلار آمریکا دوباره شاهد تضعیف ارزش AUDUSD بودیم.

حال بازار مسکن استرالیا خوب نیست!

شاخص خرده‌فروشی یک اندیکاتور اقتصادی تأخیر دار است. اما آمار مجوزهای ساخت‌وساز یک شاخص پیشرو اقتصادی است. افت شدید آمار مجوزهای ساخت‌وساز نشان می‌دهد که در آینده نزدیک کار کمتری در صنعت ساخت‌وساز وجود خواهد داشت.

چین به عنوان شریک تجاری بزرگ استرالیا هم وضعیت خوبی ندارد. از یک‌سو با بحران کرونا درگیر است و از سوی دیگر بحران بدهی در صنعت انبوه‌سازی هم از بین نرفته است. داده‌های اقتصادی چین هم که هفته گذشته منتشر شدند، نگران کننده بودند. تقاضای سنگ‌آهن توسط چین هم پایین آمده است.

تقویم اقتصادی فارکس