تاثیر شکایت SEC بر قیمت ارزهای دیجیتال | جدال بایننس و کوین بیس با قانون گذاران آمریکایی
انتشار: مرداد 11، 1402
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

تاثیر شکایت SEC بر قیمت ارزهای دیجیتال | جدال بایننس و کوین بیس با قانون گذاران آمریکایی

کاردانو (ADA)، سولانا (SOL)، سندباکس (SAND)، فایل کوین (FIL)، پالیگان (MATIC)، فلو (FLOW)، اکسی اینفینیتی (AXS)، چیلیز (CHZ)، اینترنت کامپیوتر (ICP)، نیر پروتکل (NEAR)، دش (DASH)، وویجر (VGX)، نکسو (NEXO).

باوجود نوسانات اخیر و فاصله گرفتن بازار ارزهای دیجیتال از دوران اوج خود، افشای شکایت SEC علیه بایننس و کوین بیس، تاثیر قابل توجهی بر روی کاربران و معامله گران این بازار گذاشت؛ به طوری که ایجاد دوگانگی و عدم اطمینان درمورد قیمت ارزهای دیجیتال باعث کاهش قیمت در برخی ارزهای دیجیتال شد.

شکایت SEC می تواند پیامد های منفی برای هر دو صرافی به همراه داشته باشد و حتی ممکن است بر چشم انداز قانون گذاری صنعت ارزهای دیجیتال نیز تاثیر بگذارد. بنابراین برای هردو صرافی ضروری است تا به چالش های قانونی موجود رسیدگی کرده و جهت اطمینان از رعایت قوانین اوراق بهادار با مقامات نظارتی همکاری کنند.

شکایت SEC چه تاثیری بر قیمت ارزهای دیجیتال گذاشت؟

ارز دیجیتال کاردانو که هشتمین توکن بازار از نظر ارزش بازار محسوب می شد، در ۶ ژوئن، تا ۱۲ ژوئن ۲۷.۹٪ کاهش قیمت داشت و قیمت کاردانو از ۰.۳۸ به ۰.۲۷ رسید.

ارزهای دیجیتالی که در لیست شکایت SEC علیه بایننس از آن ها نام برده شده بود

شکایت SEC تاثیر قابل توجهی بر بازار کریپتو، مخصوصا ارزهای دیجیتالی که در شکایت نامه از آن ها نام برده شده بود داشت؛ به طوری که تنها کاربران بایننس پس از اعلام این شکایت، از ترس مسدود شدن دارایی های خود اقدام به خروج از دارایی های خود از صرافی کردند. آمارها نشان می دهد در طول این دوره کاربران صرافی بایننس حدود ۷۷۸ میلیون دلار از اتریوم های خود را از حساب صرافی خود برداشت کردند.

این اتفاق باعث شد کاربران از ترس انسداد احتمالی دارایی های خود، اقدام به خارج کردن دارایی های خود از صرافی بایننس کنند. آمار به دست آمده از داده های سایت نانسن (Nansen) نشان می دهد در این زمان خروجی خالص اتریوم از صرافی بایننس به ۷۷۸ میلیون دلار رسید!

در میان این ارزهای دیجیتال، کازماس با ۲۱.۶٪ افت قیمت، کمترین میزان کاهش قیمت را داشت و قیمت آن از ۱۰.۷۷ به ۸.۴۳ رسید.

ارزهای دیجیتالی که در لیست شکایت SEC علیه کوین بیس از آن ها نام برده شد

در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۲۳، کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC)، در بیانیه ای رسمی شکایت خود را نسبت به بایننس (Binance) به دلیل عدم رعایت مقررات مربوط به معاملات اوراق بهادار اعلام کرد.

SEC ادعا کرد که برخی از ارزهای دیجیتال قابل معامله در این صرافی ها، اوراق بهادار هستند و هردو صرافی، الزامات قانونی را در معاملات اوراق بهادار رعایت نکرده اند که این مسئله منجر به پیگرد قانونی علیه آن ها شده است.

از سوی دیگر، ارز دیجیتال نکسو (Nexo)، در مقایسه با دیگر ارزهای دیجیتال در لیست شکایت بر علیه کوین بیس، توانست عملکرد بهتری داشته باشد و ارزش خود را تا حدودی حفظ کند. از تاریخ ۵ ژوئن تا ۱۲ ژوئن قیمت این ارز دیجیتال ۵.۸٪ کاهش یافت که در میان ۱۷ ارز دیجیتال دیگر کمترین افت را داشت. در این بازه قیمت نکسو از ۰.۶۶ به ۰.۶۲ رسید.

بایننس کوین (BNB)، بایننس یو اس دی (BUSD)، سولانا (SOL)، کاردانو (ADA)، پالیگان (MATIC)، سندباکس (SAND)، کازماس (Cosmos)، فایل کوین (FIL)، الگوراند (ALGO)، دیسنترالند (MANA)، اکسی اینفینیتی (AXS)، کوتی (COTI).

اعلام شکایت SEC علیه بایننس و کوین بیس، تاثیر قابل توجهی بر روی کاربران و معامله گران این بازار گذاشت؛ به طوریکه ایجاد دوگانگی و عدم اطمینان درمورد قیمت ارزهای دیجیتال باعث کاهش قیمت در برخی ارزهای دیجیتال شد.



منبع: https://iranbroker.net/sec-cryptocurrency-lawsuit/

در جدول زیر لیست ارزهای دیجیتالی را مشاهده می کنید که توسط SEC در ۵ ژوئن ۲۰۲۳ به عنوان اوراق بهادار اعلام شدند. همچنین می توانید بیشترین تغییرات قیمتی مربوط به هر ارز دیجیتال را در بازه زمانی ۵ تا ۱۲ ژوئن را در جدول ببینید:

ارز دیجیتالدرصد تغییر قیمتی (از ۵ تا ۱۲ ژوئن)
بایننس کوین (BNB)۲۳٪-
کاردانو (ADA) ۲۷.۹٪-
سولانا\xa0(SOL)۲۸.۹٪-
پالیگان (MATIC)۲۹٪-
کازموس (ATOM)۲۱.۶٪-
فایل کوین\xa0(FIL)۲۶.۵٪-
سندباکس\xa0(SAND)۳۵٪-
مانا\xa0(MANA)۳۲.۶٪-
الگوراند\xa0(ALGO)۲۷.۵٪-
اکسی اینفینیتی\xa0(AXS)۳۱.۸٪-
چیلیز\xa0(CHZ)۳۲.۸٪-
فلو\xa0(FLOW)۳۰.۸٪-
اینترنت کامپیوتر\xa0(ICP)۲۴٪-
نیر پروتکل (NEAR)۲۶.۵٪-
وویجر (VGX)۲۸.۷٪-
دش (DASH)۳۲٪-
نکسو (NEXO)۵.۸٪-
کوتی (COTI)۳۳.۸٪-

خلاصه مطلب ـ تاثیر شکایت SEC علیه بایننس و کوین بیس بر قیمت ارزهای دیجیتال

همچنین دو روز بعد در ۷ ژوئن، SEC به دلایل مشابه، بر علیه یکی دیگر از صرافی های ارز دیجیتال به نام کوین بیس (Coinbase) شکایت خود را تنظیم کرد.

به هرحال، عدم رسیدگی به شکایات می تواند تاثیر منفی در آینده این دو صرافی ارز دیجیتال بگذارد؛ به همین دلیل لازم است کوین بیس و بایننس هردو به برای اطمینان از رعایت قوانین اوراق بهادار همکاری بیشتری از خود نشان دهند.

چرا کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) از بایننس و کوین بیس شکایت کرد؟

با اعلام شکایت SEC، قیمت ارزهای دیجیتالی که نام آن ها در فهرست شکایت قرار گرفته بود تا حدودی افت کرد. از جمله SAND که یکی از ارزهای دیجیتالی است که نام آن در هر دو شکایت SEC ذکر شده بود.

این مجموعه ارزهای دیجیتال که از آن ها در شکایت SEC علیه بایننس نام برده شده بود، بیش از ۲۰٪ زیان را تجربه کردند. پس از ارز دیجیتال سند که با کاهش ۳۵٪ همراه بود، ارز دیجیتال کوتی با کاهش ۳۳.۸٪ در رتبه دوم قرار می گیرد.

این نهاد نظارتی در لیست ارزهای دیجیتال فهرست شده در هر دو صرافی، ارزهایی را شناسایی کرد که باید قوانین و مقررات مرتبط با اوراق بهادار معامله می شدند و از آن جایی که این اوراق بهادار توسط صرافی ها ثبت نشده و در اختیار کاربران قرار می گرفت، SEC این دو صرافی را به دادگاه کشاند.

شکایت SEC چه تاثیری بر قیمت ارزهای دیجیتال داشت؟

علاوه برآن، ۱۰ ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار (Market Capitalization) نیز افت قابل توجهی را تجربه کردند. به عنوان مثال بایننس کوین (BNB)، چهارمین ارز دیجیتال بازار، پس از این شکایات ۹.۴٪ سقوط کرد و تا ۱۲ ژوئن ۲۳٪ کاهش قیمتی به همراه داشت. قیمت BNB در طول این دوره از ۳۰۵ دلار به ۲۳۵ دلار رسید!

قیمت ارز دیجیتال SAND در ۶ ژوئن، با کاهش ۱۱.۴٪ همراه بود و در ۱۲ ژوئن نیز با افت قیمت از ۰.۵۹ به ۰.۳۹ حدودا ۳۵٪ کاهش یافت!

پس از اعلام شکایت SEC، در میان این ارزهای دیجیتال، ارز دیجیتال CHZ بیشترین کاهش قیمتی را تجربه کرد؛ به طوری که تا پایان روز ۱۲ ژوئن قیمت آن تا ۳۲.۸٪ کاهش یافت و از ۰.۱۰ به ۰.۰۷ دلار رسید.

کمیسیون بورس و اوراق بهادار ادعا کرد که هردو صرافی، الزامات قانونی را در معاملات اوراق بهادار رعایت نکرده اند که این مسئله منجر به پیگرد قانونی علیه آن ها شده است.

دلیل شکایت SEC از بایننس و کوین بیس این بود که ارزهای دیجیتال خاصی در این صرافی ها توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار شناسایی شد که باید به عنوان اوراق بهادار در نظر گرفته می شدند و نه به عنوان ارز دیجیتال و در نتیجه معاملات آن ها باید بر اساس قوانین مربوط به اوراق بهادار صورت می گرفت.