بتن چیست؟ همه چیز درباره انواع بتن و کاربردهای آن فولادینو

بتن با تراکم بالا high density concreteاین نوع از سنگ دانه ها ، بیشتر در ساخت نیروگاه های اتمی و پروژه های مشابه استفاده می‌شوند. ترکیبات سنگین این نوع از بتن، در برابر برخی تابش های مختلف رادیو اکتیو، می‌تواند مقاومت کند. بتن هایی که میزان تراکم آن ها در بازه ی 3000 تا 4000 کیلوگرم بر متر مکعب باشند، در این دسته قرار می‌گیرند.

بتن مسلح چیست؟ — انواع، مشخصات و کاربردهای بتن آرمه — آنچه باید بدانید

پس بتن پمپی نیز یک نوع مخلوط بتنی محسوب نمی‌شود، بلکه روش انتقال آن است. این بتنها مانند نامش زودگیر هستند و پس از چند ساعت می‌تواند به مقاومت خوبی رسیده و از قالب جدا شود. بیشترین کاربرد این بتنها در پیاده‌روها، کف‌پوش استخرها، حیاط و ورودی ساختمان‌ها است.

استفاده از بتن آرمه، بهترین گزینه برای اجرای سازه‌های شنناور نیست. با این وجود، پروژه‌های ساخت این سازه‌ها توسط بتن مسلح با موفقیت اجرا شده‌اند. از نمونه‌های سازه‌های شناور بتن آرمه می‌توان به کسیون و اسکله شناور اشاره کرد. از این نوع بتن به عنوان تقویت کننده برای استحکام کششی استفاده می شود. در حقیقت، این امر به دلیل عمل ترکیبی از بتن ساده ( دارای قدرت فشاری بالا ) و فولاد ( دارای استحکام کششی بالا ) است.

مزایای استفاده از بتن سبک چیست؟

اگر بخواهیم درست گفته باشیم در حدود 23 نوع بتن وجود دارد؛ تفاوت این بتن‌ها در میزان ترکیبات آن‌ها است، برخی دارای افزودنی‌هایی هستند و برخی دیگر فاقد این مواد هستند. آماده‌سازی و تهیه بتن باید توسط مهندسان متخصص در این امر انجام گیرد. در ادامه به بررسی مهم‌ترین انواع بتن و ویژگی‌های هر یک خواهیم پرداخت.

بتن آسفالتی و بتن پلیمری

به عنوان مثال اگر با یک کنترل دقیق 0٫05 وزن سیمان شکر به بتن اضافه کنیم، حدود چهار ساعت گیرش آن را به قالب بتن تاخیر می‌ اندازد. مصرف 0٫2 تا یک درصد وزن سیمان از گیرش سیمان جلوگیری به عمل می‌ آورد. در بالا انواع بتن را معرفی کردیم، حالا می‌توانید برحسب نوع کار خود، بتن مناسب را پیدا کنید. هر یک از بتن‌ها دارای خصوصیات مختص به خود هستند، به همین دلیل برای یک استفاده خاص به کار گرفته می‌شوند. به طور کلی، دنیای بتن در حال تغییر است و هر روز شاهد تولید یک نوع بتن تازه هستیم. فرآیند پیش تنیده کردن بتن به تجهیزات سنگین و توانایی اجرایی بالایی نیاز دارد.

  • به همین دلیل سطح عناصر تقویت کننده معمولاً ناصاف و آجدار ساخته می شود.
  • مهمترین مزایای آن قیمت تمام شده پایین و روش تولید آسان آن می باشد.
  • با توجه به مقاومت بالای این بتن در برابر امواج رادیواکتیو و جلوگیری از بروز نشست‌های اتمی و آلاینده‌های محیط‌ زیستی، در نیروگاه‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • امروزه انواع بتن‌ها را می‌توان بر اساس معیارهای مختلفی مانند شدت مقاومت، محل کاربرد، طرح اختلاط، واکنش‌های هیدراتاسیون و غیره طبقه‌بندی کرد.
  • چند سالی است که مساله دوام بتن در محیط های مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

بتن چیست؟ همه چیز درباره انواع بتن و کاربردهای آن فولادینو

طبق تعریف انجمن بتن آمریکا، بتن غلتکی بتنی است که با حرکت بر روی آن در حالت سخت نشده، متراکم می‌شود و بعد از تراکم، رفتاری مشابه با بتن معمولی از خود نشان می‌دهد. وزن مخصوص این بتن حدود 2450 کیلوگرم بر سانتی‌مترمکعب است که از وزن مخصوص بتن معمولی بیشتر است. این نوع بتن از دوام بالایی در برابر تغییرات دمایی، نفوذ رطوبت و خورنده‌های شیمیایی برخوردار است و ظرفیت باربری آن در سطح بالاتری نسبت به بتن معمولی قرار دارد. بتن پلیمری خود انواع مختلفی دارد و به دلیل مقاومت بالا، استفاده از آن در ساختمان‌ها سبب کاهش ابعاد المان‌های سازه‌ای و افزایش فضای معماری خواهد شد. بتن سبک، وزن مخصوصی در حدود 1000 کیلوگرم بر مترمکعب دارد و از آن در مواردی همچون ساخت پارتیشن و پنل‌های پیش‌ساخته، ساخت‌وساز در مناطق زلزله‌خیز، احداث سازه‌های زیبا و … استفاده می‌شود. همچنین به دلیل ساختار متخلخل این نوع بتن، استفاده از آن در عایق‌کاری حرارتی و صوتی ساختمان‌ها رایج است.

اصولاً در این بتن از پلیمر به میزان 10 تا 25 درصد وزنی سیمان استفاده می‌شود. با توجه به افزایش میزان آب موردنیاز در این بتن‌ها، نسبت‌های متداول آب به سیمان در محدوده 4/0 تا 45/0 می‌باشد. بتن معرفی شده قابلیت چسبندگی بالایی به بتن قدیمی و مقاومت بسیار بالا در برابر محلول‌های مخرب دارد به همین دلایل برای روکش‌های کف‌های صنعتی و بازسازی دال‌های آسیب‌دیده بسیار مناسب است. این نوع بتن با استفاده از سنگ‌های طبیعی سنگین مانند باریت یا مگنتیت یا سنگ‌های ساختمانی مانند آهن یا سرب ساخته شده‌اند. کاربرد اصلی این بتن برای محافظت از تابش اشعه (پزشکی یا هسته‌ای) است.