در این میان از چین خبر میرسد که بانک مرکزی چین حجم نقدینگی کوتاهمدت تزریقی به سیستم بانکی را کاهش داده و باعث به تعادل رسیدن سیستم مالی این کشور شده است. در سایر بازارهای سهام آسیایی هم شاهد جریانات ریسکپذیری هستیم. بازارهای سهام ژاپن، استرالیا و کره جنوبی هم مثبت هستند. سرمایهگذاران آسیایی واکنش جدی به آزمایش موشکی کره جنوبی نشان ندادند.
نرخ بهره خنثی آمریکا: ۵ تا ۵٫۲۵ درصد
جمعه 27 آبان 1401 – 10:10
شاخصهای سهام آسیایی مثبت هستند و سهام شرکتهای فناوری بیشترین رشد را دارند. خوشبینی سرمایهگذاران نسبت به کاهش محدودیتهای کرونایی چین روز به روز بیشتر میشود.
ریسکپذیری سرمایهگذاران آسیایی تقویت شد!
شاخص سهام فناوری چین تا ۴٫۴ درصد بالا آمده و شاخص سهام آسیا و اقیانوسیه هم در حال ثبت سومین هفته مثبت متوالی است. استراتژیست گلدمن ساکس پیشبینی کرده که به دلیل کاهش محدودیتهای کرونایی چین و بهبود فعالیتهای اقتصادی این کشور، بازار سهام هنگکنگ عملکرد خوبی خواهد داشت.
فشارهای تورمی به تازگی شروع به کاهش کردهاند و مخارج مصرفکنندگان آمریکا هم سریعترین رشد در هشت ماه گذشته را ثبت کرد است. سخنرانی مقامات فدرال رزرو آمریکا هم از ادامه افزایش نرخهای بهره حکایت داشتند. برخی از مقامات فدرال رزرو گفتهاند بانک مرکزی آمریکا به توقف مراحل افزایش نرخ بهره فکر نمیکند. یعنی لحن مقامات فدرال رزرو هاوکیش یا تهاجمی است.
در بازار فارکس، دلار آمریکا بعد از رالی روز پنجشنبه افت کرده است. قیمت نفت خام هم به دلیل نگرانیها از آینده تقاضای جهانی در حال ثبت دومین هفته منفی متوالی است. قیمت اونس طلا افزایش یافته و در بازار رمزارز ها قیمت بیت کوین در حال به پایان رسانده هفته در محدوده مثبت است.
بازار از فدرال رزرو پیش افتاد!
دیروز دادههای اقتصادی تازهای از آمریکا منتشر شد. شاخص مدعیان بیکاری آمریکا که آمار افراد متقاضی استفاده از بیمه بیکاری را به طور هفتگی دنبال میکند، کمتر از پیشبینیها رشد داشت. این یعنی بازار کار آمریکا همچنان در حال بهبود است. برخی از تحلیلگران بر این باورند که برای کنترل تورم باید نرخ بیکاری افزایش یابد!
از نظر برخی از تحلیلگران اگر فدرال رزرو با همین سرعت عمل کند، به احتمال زیاد از اقتصاد آمریکا عقب خواهد افتاد. یعنی زمانی که فدرال رزرو پیروزی بر علیه تورم را اعلام میکند، تورم و اقتصاد آمریکا افت زیادی کرده و فدرال رزرو عقب مانده است.
تورم ژاپن رکورد زد
در ژاپن، نرخ رشد تورم به بالاترین سطح در ۴۰ سال اخیر رسید. ژاپن چندین دهه به دنبال تقویت فشارهای تورمی بود. در حال حاضر که فشارهای تورمی تقویت شدهاند، بانک مرکزی ژاپن در وضعیت بدی قرار گرفته است. بانک مرکزی ژاپن به سیاستهای انبساطی ادامه میدهد و این سیاستهای پولی منجر به تشدید فشارهای تورمی خواهد شد.
منبع: https://iranbourseonline.info/234533/mw/%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%81%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%B3-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%DA%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%A7%D8%AA-%D8%B1
اوراق خزانهداری آمریکا بعد از جهش دیروز به تعادل رسیده است. رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس آمریکا گفته بود که باید نرخ بهره حداقل به ۵ تا ۵٫۲۵ درصد برسد تا جلوی رشد سریع تورم گرفته شود. او نسبت به فشارهای مالی پیش رو هم هشدار داده بود. بازار اوراق خزانهداری آمریکا در واکنش به سخنان مقام فدرال رزرو آمریکا تحت فشار قرار گرفته بود و بازدهی اوراق بالا آمده بود.
دلار تضعیف شد و بیت کوین متعادل است
بازار بر این باور است که نرخ رشد تورم سیر نزولی دارد. اما این برای فدرال رزرو کافی نیست و باعث تغییر سیاستهای پولی فدرال رزرو نخواهد شد. از دید تحلیلگران این واگرایی بین بازار و فدرال رزرو هنوز پابرجاست.