
نمودار زیر 7 ارز را که بیشترین معاملات را به خود اختصاص دادهاند، نشان میدهد.
به عبارت دیگر، بیشتر حجم معاملات از معاملهگرانی ناشی میشود که بر اساس حرکات روزانه قیمت خرید و فروش میکنند.
بازار فرابورس فارکس تا کنون بزرگترین و محبوبترین بازار مالی در دنیا بوده است و تعداد زیادی از اشخاص حقیقی و سازمانها در آن معامله میکنند. در بازار فرابورس، شرکتکنندگان طرف مورد معامله خود را بر اساس شرایط معامله، میزان جذابیت قیمتها و اعتبار همتای معاملاتی انتخاب میکنند.
در بخش ساعات معامله از مدرسه فارکس، به شما خواهیم گفت که چگونه ساعت معاملات شما میتواند بر روی جفت ارزی که در حال معامله آن هستید تاثیر بگذارد.
* از آنجاییکه در هر یک تراکنش دو ارز دخیل هستند، در نتیجه مجموع درصد سهمهای تک تک ارزها به جای 100%، به میزان 200% میباشد.
در عین حال، در اینجا چند ترفند در مورد چگونگی معامله جفت ارزها در مقادیر بسیار بالا وجود دارد. ما آنها را به چهار روش محدود کردهایم.
در حقیقت، مطابق با گزارش صندوق بینالمللی پول (IMF[2])، دلار آمریکا تقریبا 62% از ذخایر رسمی جهانی تبادل ارز خارجی را در بر دارد! زیرا تقریبا هر سرمایهگذار، کسب و کار و بانک مرکزی آن را در اختیار دارند و به دلار آمریکا توجه میکنند.
ترکیببندی ارز در ذخایر جهانی فارکس
نمودار بالا صرفا نشان میدهد که دلار آمریکا چند بار در بازار فارکس معامله شده است. این در یک طرف 84.9% از کل تراکنشهای گزارش شده است!
[2] International Monetary Fund

توزیع ارز در بازار فارکس
دلار سلطان بازار فارکس است

اندازه بازار فارکس به این معناست که نقدینگی (مقدار حجم خرید و فروشی که در هر زمان معین اتفاق میافتد) در این بازار بسیار بالا است.

آموزش بازار فارکس
اگر به یادگیری بازار فارکس و نحوه معامله صحیح در آن علاقه دارید وارد لینک زیر شوید
بر خلاف سایر بازارهای مالی مانند بورس اوراق بهادار نیویورک، بازار فارکس نه مکانی فیزیکی دارد و نه دارای بورس مرکزی است.
این بدان معناست که بازار ارز فارکس در تمام دنیا و بدون مکانی مرکزی گسترش یافته است. این بازار در هر نقطهای حتی در نوک قله کوه فوجی نیز میتواند در دسترس باشد!
[3] پزو: واحد پول مکزیک
منبع: https://boorsa.org/post/71/%D9%81%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%B3-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D9%88-%D9%85%DB%8C%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%82%D8%AF%DB%8C%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1
با توجه به این حقیقت که کل بازار فارکس به صورت الکترونیکی و در میان شبکهای از بانکها به طور پیوسته در طی یک دوره 24 ساعته در جریان است، لذا بازار فارکس یک “فرابورس” (OTC[1]) یا بازار “بین بانکی” در نظر گرفته میشود. فکر نکنید که چون اسم فرابورس آمد نیاز به آموزش بورس برای ورود به بازار فارکس دارید. آموزش فارکس با آموزش بورس مشترکاتی دارد اما بسیار جامع تر است. قدم اول در آموزش فارکس، درک کامل مفهوم فارکس است و سپس انتخاب بهترین بروکر بازار و استراتژی فارکس در جایگاه دوم و سوم قرار می گیرند.
یک نکته مهم و قابل توجه در مورد بازار فارکس این است که از آنجایی که تراکنشهای بازرگانی و مالی بخشی از حجم معاملات هستند، قسمت اعظم معاملات ارز مبتنی بر معاملات ریسکدار است.
این مساله خرید و فروش ارزها را برای هر کسی بسیار آسان میسازد.
احتمالا متوجه شدهاید که چقدر به دلار آمریکا (USD) اشاره میکنیم. اگر بدانیم که دلار آمریکا نیمی از تمام جفت ارزهای اصلی است و جفت ارزهای اصلی 75% از کل معاملات را شامل میشوند، آنگاه ضرورت توجه به دلار آمریکا مشخص میگردد. دلار آمریکا، سلطان است.
از نقطه نظر یک سرمایهگذار، نقدینگی بسیار مهم است زیرا مشخص میکند که قیمت به چه آسانی میتواند در طول یک دوره زمانی معین تغییر کند. محیط یک بازار نقدشونده مانند فارکس، وقوع حجمهای عظیم معاملات را با اثر بسیار کمی بر روی قیمت یا رفتار قیمت، امکانپذیر میسازد.
از آنجاییکه بازار فارکس نسبتا بسیار نقدشونده است، عمق بازار میتواند بر اساس جفت ارز و ساعت روز تغییر نماید.

تخمین زده میشود که حجم معاملات ناشی از معاملهگران پرریسک بیش از 90% باشد!
اگر به دنبال معتبرترین بروکرهای فارکس می گردید، حتما در بروکر فارکس لایت فارکس، هات فارکس یا فارکس تایم (ایرانیان خارج از ایران) ثبت نام کنید.
همچنین دلایل قابل توجه دیگری وجود دارد که نشان میدهد چرا دلار آمریکا در بازار فارکس نقش اصلی را بازی میکند:
- اقتصاد ایالات متحده بزرگترین اقتصاد در جهان است.
- دلار آمریکا ارز ذخیره در کل دنیاست.
- ایالات متحده دارای بزرگترین و نقدشوندهترین بازارهای مالی در جهان است.
- ایالات متحده دارای نظام سیاسی فوقالعاده پایداری است.
- ایالات متحده تنها ابرقدرت نظامی جهان است.
- دلار آمریکا وسیله مبادلات بسیاری از تراکنشهای بینالمللی است. به عنوان مثال، نفت با دلار قیمتگذاری میشود. بنابراین اگر مثلا مکزیک بخواهد نفت را از عربستان سعودی بخرد، تنها با دلار میتواند این کار را انجام دهد. اگر مکزیک دلار نداشته باشد، باید ابتدا پزو[3]ی خود را بفروشد و دلار خریداری کند.
معاملات ریسکدار در بازار فارکس
برای بررسی اخبار بازار فارکس و ارز دیجیتال به فارکس فکتوری فارسی سر بزنید.
دلار آمریکا پرمعاملهترین ارز است که 84.9% از کل تراکنشها را به خود اختصاص داده است. یورو مقام دوم را با 39.1% در اختیار دارد در حالیکه ین با 19.0% در مکان سوم قرار گرفته است. همانطور که میبینید، اغلب ارزهای اصلی نقاط بالایی را در این لیست از آن خود کردهاند!