سه شنبه 8 آذر 1401 – 9:15
همزمان با آرام شدن اعتراضات چینیها به سیاستهای کرونایی، شاخصهای سهام جهانی رشد کردند. دیروز با شروع ناآرامیها، جریانات ریسک گریزی در بازارهای مالی به راه افتاده بود و تقاضا برای داراییهای امن (دلار) افزایش یافته بود. اما امروز شاهد تغییر روند هستیم و حتی دلار آمریکا به خاطر بهبود سنتیمنت بازار افت کرده است.
شاخصهای سهام بهبود یافتند
شاخصهای آتی سهام آمریکا هم بعد از افت دیشب بازار سهام نیویورک رشد کردند. در کل شاهد جریانات ریسکپذیری ضعیفی در بازار هستیم.
دیدگاه مقامات فدرال رزرو آمریکا
شاخصهای سهام چین و هنگکنگ مثبت هستند. تحلیلگران بر این باورند که اعتراضات چین شاید به تغییر سیاستهای کرونایی سرعت بخشد. بازار منتظر بیانیه رسمی مقامات چینی در رابطه با پایان سیاست صفر کرونایی هستند. تا وقتیکه وضعیت سیاستهای کرونایی چین تغییر نکرده، بازارهای مالی هم متلاطم خواهند بود.
در بازار فارکس، شاخص دلار آمریکا بعد از دو روز رشد متوالی، افت کرده است. در این میان شاهد تقویت ارزش ین ژاپن هستیم.
منحنی بازدهی جهانی معکوس شد
در بازار نفت خام قیمتها از کف قیمتی یک سال گذشته جهش کردهاند. سرمایهگذاران بر این باورند که اوپک پلاس به خاطر کاهش بخش تقاضای جهانی نفت خام، سطح عرضه را پایین خواهد آورد.

منبع: https://iranbourseonline.info/235245/mw/%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B1-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%81%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%B3-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%B6%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85-%D8%B4
در بازار اوراق قرضه جهانی، منحنیهای بازدهی از رکود اقتصادی حکایت دارند. منحنی بازدهی آمریکا مدتهاست که وارون شده و از وقوع رکود اقتصادی حکایت دارد. منحنی بازدهی جهانی هم برای اولین بار در دو دهه گذشته وارون شده است.
نفت خام به خاطر شایعات افزایش یافت
در کنار اخبار کرونایی چین، بازار به سخنرانی مقامات فدرال رزرو آمریکا هم توجه دارد. رئیس فدرال رزرو سنت لوئیس هشدار داده که بازار نباید احتمال نرخهای بالاتر را دست کم بگیرد. رئیس فدرال رزرو نیویورک هم گفته که برای کنترل رشد تورم کار زیادی باقی مانده که باید انجام شود. نایبرئیس فدرال رزرو آمریکا هم گفته که شوکهای ادامهداری که به زنجیره تأمین وارد میشود، فشارهای تورمی را بالا نگه داشته است.
دلار تضعیف شد