در طول این فرآیند، باید از طریق وایتپیپر پروژه در مورد ارز دیجیتال موردنظرم تحقیق کنم، همچنین باید در مورد به روزرسانیهای رسمی پروژه هم تحقیق کنم.
مثلا اگر فکر میکنید از آنجا که پتانسیل آینده یک ارز دیجیتال به خوبی درک نشده است، در حال حاضر در بازار کمتر از ارزش واقعیاش ارزشگذاری شده است، میتوانید بر اساس تحلیل بنیادیتان معامله و کسب سود کنید.
چگونه از تحلیل بنیادی استفاده کنیم؟
ما در سایت ایران بروکر به صورت روزانه اخبار مهم را پست میکنیم، چک کردن قسمت اخبار فوری سایت ما میتواند کمککننده باشد.
پرایساکشن در این دو بازار به شدت بر بقیه فضای کریپتو اثرگذار است، بنابراین خوب است که بدانید در این دو بازار چه میگذرد.
فرض کنید رمز ارز پوپوکوین (Poopoocoin (PPC)) را در نظر دارید. این رمز ارز یک توکن جدید برای یک بلاکچین است که ادعا میکند سرعت تراکنشش سریعتر از دیگر بلاکچینهای اصلی است.
و اگر یک مؤسسه بزرگ به دنبال خرید و لاکآپ ۳۰ درصد از عرضه توکن در سه ماهه آینده باشد، چه؟ این احتمالا باور به صعود را بالاتر میبرد مثلا ممکن است باور پیدا کنید که به احتمال ۷۰ درصد افزایش قیمت خواهد داشت، این طور نیست؟
یادداشت نوشتن در ژورنال معاملاتی نه تنها به شما برای شناخت احساسات یا سوگیری بازار کمک میکند، بلکه هنگام کار بر روی تعدیل معاملات یا هنگام بررسی معامله میتواند یک مرجع خوب باشد. در درس بعد بیشتر در مورد ژورنال معاملاتی صحبت خواهم کرد.
ایده معاملاتی چیست؟
شما یک عالمه تحقیق کردهاید و متوجه شدهاید که در طول سال گذشته، ۱۰۰ تیم توسعه نرمافزار مستقل جدید را جذب کردهاند که روی پروژههایی مثل DeFi، NFT، Web3 و غیره کار کنند. همچنین عرضه توکن آن بعد از ارتقای شبکه آینده کاهش پیدا میکند.
اگر شما با آنچه در بازار رمزارزها رخ میدهد و به روز میشود، همراه نشوید، ممکن است منجر به سرمایه شما خسارت سنگینی وارد شود.
پاسخ به این پرسشها به شما کمک میکند تا سطح باورتان به ایده معاملاتیتان تعیین کنید.
بعد از انجام تحقیقات اولیه، میتوانید فرآیند ردیابی منظم پروژه/ توکن را آغاز کنید. شما باید کانالهای ارتباطی و رسانههای اجتماعی (که در بالا ذکر شد) پروژه و همچنین سایتهای خبری ارز دیجیتال را به صورت روزانه یا هفتگی چک کنید.
نمیدانید از کجا شروع کنید؟ خب، مثل هر سؤال دیگری، اینجا هم گوگل بهترین همراه شماست. حتی یک سرچ ساده در اینترنت هم میتواند شما را از خبرهای جدید مطلع کند.
رویدادهای اثرگذار (یعنی رویداد خبری مهمی که واکنش شدید قیمت بازار را به همراه داشته)، افکار و رفتار بازار موردنظرتان را در یک ژورنال معاملاتی یادداشت کنید.
اگر فکر میکنید یک ایده معاملاتی دارید، یک تمرین مفید برای تقویت و ارتقای آن پاسخ دادن به سؤالهای زیر است (یا هر سؤال دیگری که فکر میکنید باید به آنها جواب دهید):
- روایت یا کاتالیزور غالبی که تقاضا برای این دارایی را افزایش میدهد یا تریدرها را به فروش آن سوق میدهد، چیست؟
- روایت غالب این ارز دیجیتال چقدر میتواند ادامه داشته باشد؟
- آیا روایت قبلا به طور کامل قیمتگذاری شده است؟ (مثلا آیا اخیرا بدون هیچ دلیل مشخصی حرکت قابل توجهی در قیمت رخ داده است؟)
- چه کاتالیزورهای احتمالی میتوانند به طور بالقوه احساسات صعودی (یا نزولی) بازار را در مورد ارزدیجیتال تغییر دهند یا حمایت کنند؟
- آیا بازار در گذشته این ستاپهای بالقوه را دیده است؟ در آن زمان چگونه رفتار کرده است؟ آیا تفاوتی بین آن زمان و حالا وجود دارد؟
- آیا تحلیل بنیادی شما از یک ارز دیجیتال خاص با احساسات فعلی بازار رمزارز مطابقت دارد؟ در مورد احساسات گستردهتر بازار جهانی چه طور؟ اگر نه، آیا محرکها برای غلبه بر شرایط گستردهتر بازار جهانی کافی هستند؟
حداقل اطلاعاتی که پروژههای ارزدیجیتال باید ارائه بدهند، عبارتند از:
- یک راهحل منحصر به فرد برای یک مشکل در دنیای واقعی.
- یک نقشه راه روشن که شامل جدول زمانی چگونگی ایجاد راهحل است.
- یک تیم باتجربه از توسعهدهندگان که میتوانند نقشه راه را اجرا کنند.
- توکنومیکهای سالم (اقتصاد کلی یک ارز دیجیتال خاص مانند نحوه تخصیص و توزیع آن، میزان عرضه، انگیزههای نگهداری آن و غیره)
در نهایت، فراموش نکنید که موضوعات کلان سطح بالا مثل چشمانداز رشد و تورم جهانی، چشمانداز سیاستهای پولی و مالی از بانکهای مرکزی جهانی و همچنین دادههای مربوط به احساسات مصرفکننده/ بیزینس را بررسی کنید تا متوجه احساسات کلی بازار شوید. خطرات مهم ژئوپلیتیکی مثل جنگ یا بیماریهای همهگیر هم میتواند شایسته توجه باشد.
در بازار کریپتو تحلیل بنیادی به طور ویژه دارای اهمیت است چون فناوری ارزدیجیتال و بلاکچین فناوریهای در حال توسعه هستند.
و لازمه شناختن بازار، تحلیل بنیادی است.
البته اطلاعات دیگری هم در نظر گرفته میشود که مختص بازار کریپتو نیست، اطلاعاتی مانند: احساسات گسترده بازار مالی، شرایط اقتصادی جهان، رویدادهای ژئوپلیتیکی و خطرات رگولاتوری.
همان طور که در درس قبلی تحت عنوان ترید ارزدیجیتال چیست؟ هم گفتیم، یکی از اصول کلیدی معامله این است که «بازاری را که میخواهید در آن معامله انجام دهید، بشناسید».
با این سؤالات شما سعی میکنید محتملترین سناریو را مشخص کنید (ممکن است دو یا چند سناریو را تعیین کنید)، محتملترین رفتار بازار را پیرامون فرض بنیادی شناسایی کنید و تشخیص دهید که آیا موضوعات گستردهتر بازار به عملکرد قیمت در دارایی شما کمک میکند یا مانع آن میشود.
هدف تحلیل بنیادی تعیین این امر است که آیا یک دارایی بیشتر از ارزش واقعیاش ارزشگذاری شده است یا کمتر.
نحوه استفاده از تحلیل فاندامنتال یعنی نحوه جمعآوری اطلاعات موردنیاز برای درک محیط گسترده بازار و فهمیدن اینکه کدام دارایی برای معامله در آن محیط منطقی است.
پیشفرض کلی این است که یک دارایی در طول زمان به ارزش ذاتیاش نزدیک میشود، بنابراین اگر بعد از انجام تحلیل بنیادی به این نتیجه رسیدید که قیمت فعلی بازار باید بالاتر باشد، این به آن معنا است که یک فرصت معاملاتی بالقوه وجود دارد.
از همه این اطلاعات برای سنجیدن ارزش واقعی یک دارایی استفاده میشود.
بعد از اینکه تحقیقاتتان را در مورد مبانی ارز دیجیتال موردنظر، بازار ارز دیجیتال و بازارهای مالی گستردهتر انجام دادید و کاتالیزورهای بالقوه قیمت را شناسایی کردید، احتمالا اطلاعات کافی برای ایجاد یک ایده معاملاتی خواهید داشت و میدانید باورتان به این ایده چه قدر است.
همچنین با بررسی اخبار و پرایساکشنهای دو دارایی مهم یعنی بیتکوین و اتر میتوانید متوجه احساسات گسترده بازار ارزهای دیجیتال شوید.
این روایتهای مثبت میگوید که به احتمال ۵۰ درصد تقاضای توکن افزایش پیدا میکند و قیمت آن هم بالا میرود، درست است؟
کسی که تحلیل بنیادی میکند، در مورد همه اطلاعات مبنایی یک پروژه ارز دیجیتال که در دسترس است، تحقیق میکند، این اطلاعات مبنایی شامل تعداد کاربران، اپلیکیشنهای واقعی و کاربردهای بالقوه آینده است.
یک ایده معاملاتی شامل این موارد است: سوگیری جهتدار شما در مورد یک دارایی چیست (صعودی میدانید یا نزولی)، دلیل شما برای صعودی یا نزولی بودن آن چیست، و اینکه چگونه میخواهید از این سوگیری جهتدار به عنوان یک شرطبندی یا معامله استفاده کنید (خرید یا فروش).
هیچ قانون سخت و سریعی برای تعیین سطح باورتان وجود ندارد (مگر اینکه یک معاملهگر الگوریتمی باشید که مجموعه دادههای بزرگ اعداد و ارقام را خرد میکند تا به احتمالات خاصی برسد)؛ بلکه بیشتر یک احساس است و بستگی به این دارد که چقدر کارتان بنیادی بوده و کارتان در مورد ایده و تجربهتان چه میگوید.
مثال برای ایده معاملاتی
در قدم بعد داراییهایی که قصد معامله آنها را دارم، دقیقتر بررسی میشوند و یک سوگیری جهتدار (صعودی یا نزولی) در مورد قیمت آن ایجاد میکنم، همچنین بررسی میکنم که آیا کاتالیزورهایی وجود خواهند داشت که قیمت را به نفع من تحریک کنند یا نه.
همان طور که میبینید این ادعاها که توسط پوپوکوین مطرح شد هیچ کدامم انجام نشدند، بنابراین تمرین خوبی است که باید آن را به یاد داشته باشید و جزء ضروری تحلیل شما در هنگام تعیین زمان و نحوه استفاده از سرمایه و مدیریت ریسک است.
منبع: https://iranbroker.org/fundamental-analysis-in-crypto
در بازارهای مالی برای تعیین ارزش ذاتی یک دارایی از تحلیل بنیادی استفاده میشود. تحلیل بنیادی تلاش میکند به معیاری عینی برای ارزش دارایی دست پیدا کند.
آنها یک شعار جذاب دارند، که مؤدبانهاش میشود: «پوپوکوین مثل اجابت مزاج سریع است»
پیدا کردن این اطلاعات نباید کار سختی باشد چون بیشتر پروژههای ارز دیجیتال قانونی یک سایت یا فروم رسمی و کانالهای ارتباطی رسمی مثل رسانههای اجتماعی (توییتر، ردیت)، اپلیکیشنهای چت (تلگرام، دیسکورد) و وبلاگهایی مانند مدیوم یا Substack دارند.
راحت بگویم اگر برای بررسی پروژههای ارز دیجیتالتان تحلیل بنیادی ندارید، خودتان را برای شکست آماده کنید.