چگونه تریدر شویم؟۱۰ گام برای تریدر شدن
انتشار: مرداد 06، 1402
بروزرسانی: 25 خرداد 1404

چگونه تریدر شویم؟۱۰ گام برای تریدر شدن


تا به حال با خودتان فکر کرده اید: چرا در دنیایی که همه افراد به راحتی می توانند به اینترنت دسترسی داشته باشند و در بازارهای مالی ترید کنند، تنها تعداد کمی از آن ها به عنوان معامله گر در این بازارها موفق می شوند؟

با توجه به مزایای کار کردن در این فضا (که معامله گر به راحتی می تواند با رایانه شخصی خود از منزل کار کند، رئیس خود باشد و سودهای قابل توجهی را از بازار دریافت کند) تقریبا تمام سرمایه گذاران رویای تبدیل شدن به یک معامله گر موفق را در سر می پرورانند اما با وجود اینکه بسیاری از معامله گران این آرزو را دارند، فقط تعداد کمی موفق می شوند تا به هدف خود دست یابند.

در این مقاله به طور شفاف و کامل به بررسی گام هایی برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق می پردازیم. برای اینکه بدانیم چگونه تریدر شویم، در ابتدا نیاز داریم تا بفهمیم روش کار یک تریدر به چه صورت است.

یک تردیر چه می کند؟

یک معامله گر روزانه یا تریدر، اغلب چندین بار در طول روز به خرید و فروش در بازارهای مالی می پردازد اما تا انتهای روز تمام معاملات خود را می بندد و هیچ یک از آن ها را برای روز بعد باز نگه نمی دارد. به عبارت دیگر، تمام موقعیت های خرید و فروش در یک روز معاملاتی، قبل از بسته شدن بازار، توسط معامله گر بسته می شوند.

بنابراین روش کار معامله گران روزانه یا دی تریدرها از آن دسته معامله گرانی که موقعیت های خود را برای چند روز نگه می دارند و یا سرمایه گذارانی که برای بلندمدت سرمایه گذاری می کنند متفاوت است. علاوه براین، تریدر از اهرم یا لورج در معاملات خود استفاده می کند.

معرفی۱۰ گام برای تریدر شدن

۱- خود ارزیابی کنید و خود را بشناسید

تبدیل شدن به یک معامله گر موفق روزانه مستلزم یادگیری دانش و مهارت های مربوط به ترید، همچنین پرورش ویژگی های یک تریدر موفق در خود و تعهد به سبک زندگی مناسب یک تریدر است.

برای اینکه بدانید در چه سطحی از خودشناسی قرار دارید، به این سوالات پاسخ دهید:

  • آیا قادر به محاسبات ریاضی و تجزیه و تحلیل آن هستید؟
  • برای بالا بردن دانش مالی خود، چقدر در حوزه مالی مطالعه داشته اید؟
  • آیا از روانشناسی رفتاری (در خود و دیگران) آگاه هستید؟
  • آیا جرات کارآفرینی را دارید؟

تبدیل شدن به یک تریدر روزانه موفق نیازمند چنین فاکتورهایی است:

  • ساعات کار طولانی
  • مرخصی خیلی کم از محل کار
  • آموزش مستمر بدون وجود یک راهنما
  • توانایی ریسک پذیری
  • تعهد بی پایان به فعالیت های روزانه در بازار
چگونه تریدر شویم؟

قبل از همه این موارد، داشتن طرز فکر صحیح، مهم ترین و اولین نیاز در تبدیل شدن به یک معامله گر روزانه است. تا زمانی که آمادگی اختصاص دادن زمان کافی برای ترید، آموزش مداوم در مسیر معامله گری، آمادگی ذهنی برای ریسک کردن و متحمل شدن ضرر را ندارید، نباید این شغل را برای خود انتخاب کرده و به سمت آن بروید.

اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درمورد معاملات روزانه کسب کنید و همچنین در این مورد خود را ارزیابی کنید، می توانید کتاب هایی مانند Trade Your Way to Financial Freedom نوشته Van K و The Psychology of Trading از Brett N را مطالعه کنید.

۲- سرمایه کافی برای ترید اختصاص دهید

هیچکس نمی تواند در بازارهای مالی به طور مداوم سود کند. وجود ضررهای پی درپی و طولانی نیز بخشی از بازی معاملاتی روزانه است. به عنوان مثال یک تریدر ممکن است هشت معامله متوالی را با زیان ببندد اما معامله نهم آن، به گونه ای سودآور باشد که تمام زیان های هشت معامله قبل را جبران کند.

برای مقابله با این نوع خطرات و ریسک ها، معامله گر باید سرمایه کافی داشته باشد. Van K. Tharp نویسنده کتاب Trade Your Way to Financial Freedom می گوید:

ورود به دنیای ترید با مقدار پول کم و ناکافی، راهی مطمئن برای شکست است!

او توصیه می کند قبل از اینکه افراد شغل اصلی خود را ترک کنند تا به یک معامله گر تمام وقت تبدیل شوند، باید حداقل ۱۰ هزار دلار سرمایه اولیه برای معاملات خود کنار بگذارند. البته تازه کارها، بسته به برنامه معاملاتی خود، تعداد دفعاتی که معامله می کنند و سایر هزینه ها و ضررهایی که متحمل می شوند، می توانند با مبالغ کمتری نیز شروع کنند. برای تریدر شدن لازم است حداقل ۲۵ هزار دلار موجودی در حساب معاملاتی خود داشته باشید.

۳- بازار را درک کنید

معامله گران برای رسیدن به درک بازار، به یک پایه محکم از دانش و اطلاعات درمورد نحوه عملکرد بازارها نیاز دارند. این اطلاعات می تواند جزئیات ساده (مانند ساعات مناسب برای معامله کردن، تعطیلات) باشد و یا جزئیات پیچیده تر (مانند تاثیر اخبار بر بازار، ابزارهای مجاز قابل معامله، حاشیه ها) که به صورت کلی به معامله گر کمک می کند یک پایگاه دانش گسترده درمورد بازارها داشته باشد.

۴- اوراق بهادار را بشناسید و آن ها را درک کنید

نحوه معامله در سهام، قراردادهای آتی، معاملات آپشن، صندوق های قابل معامله (ETF)، صندوق سرمایه گذاری مشترک (Mutual Funds)، متفاوت است. بنابراین شروع و اجرای یک برنامه معاملاتی بدون داشتن درک روشنی از هر یک از موارد ذکر شده، شما را با شکست مواجه می کند. برای مثال معامله گران باید بدانند که وجه ضمانتی یا مارجین موردنیاز (Margin requirements) برای معاملات فیوچرز، آپشن و کالاها، به طور قابل توجهی بر روی سرمایه معاملاتی شما تاثیر می گذارد.

گاهی اوقات عدم آگاهی درباره موارد فوق می تواند منجر به زیان شود. بنابراین معامله گرانی که مشتاق این بازارها و معامله کردن در آن هستند باید با نوع معاملات انواع اوراق بهادار آشنایی کامل داشته باشند.

۵- یک استراتژی معاملاتی مشخص ایجاد کنید

معامله گران مبتدی که وارد دنیای ترید می شوند، می توانند دو استراتژی معاملاتی داشته باشند که در صورت شکست یکی از آن ها در معاملات و کمبود فرصت های معاملاتی، از دیگری استفاده کنند. سپس با افزایش تجربه، می توانند به سراغ استراتژی های معاملاتی بیشتر (با پیچیدگی های بیشتر) بروند و از آن ها در معاملات خود کمک بگیرند.

دنیای ترید، بسیار پویا و در عین حال عجیب است! یک استراتژی معاملاتی می تواند به صورت مداوم در یک بازه طولانی سودده باشد اما به یکباره با شکست مواجه شود.

استراتژی معاملاتی

معامله گر باید به اثربخشی استراتژی معاملاتی منتخب خود نظارت داشته باشد و بسته به تحولاتی که در بازار اتفاق می افتد، آن ها را تغییر دهد، شخصی سازی کند، حتی در صورت نیاز آن را رها کرده و استراتژی دیگری را جایگزین آن کند.

۶- استراتژی و برنامه های معاملاتی خود را با یکدیگر تطبیق دهید

برای موفقیت در بازار، انتخاب استراتژی معاملاتی مناسب به تنهایی کافی نیست بلکه باید برای رسیدن به یک طرح معاملاتی مشخص، فاکتورهای زیر را نیز در نظر گرفت:

  • نحوه استفاده از استراتژی (استراتژی ورود یا خروج)
  • جمعا چقدر سرمایه استفاده خواهد شد؟
  • چه مقدار پول در هر معامله درگیر می شود؟
  • کدام دارایی ها مورد معامله قرار خواهند گرفت؟
  • چندبار معاملات انجام می شوند؟

۷- مدیریت ریسک را جدی بگیرید و آن را رعایت کنید

فرض کنید موجودی حساب معاملاتی شما ۱۰۰ هزار دلار است؛ علاوه براین، یک استراتژی معاملاتی عالی دارید که وین ریت یا درصد موفقیت آن ۷۰ درصد است یعنی از هر ۱۰ معامله، ۷تای آن سودده است. برای اولین معامله چقدر سرمایه اختصاص می دهید؟ اگر سه معامله اول شما ضررده باشد چه می کنید و چگونه ادامه می دهید؟ اگر میانگین معاملات موفق (یعنی ۷ معامله از ۱۰ معامله) حفظ نشود چه اقدامی می کنید؟ چگونه سرمایه خود برای مارجین مورد نیاز در معاملات فیوچرز (و یا آپشن) تقسیم بندی می کنید؟

مدیریت سرمایه به شما کمک می کند تا به این چالش ها رسیدگی کنید و سود و زیان های احتمالی خود را تخمین بزنید. اگر بتوانید مدیریت سرمایه را به روش موثر در معاملات خود پیاده سازی کنید، به شما کمک می کند حتی اگر تنها ۴ معامله از ۱۰ معامله تان سودآور باشد، میانگین معاملات شما با سود بسته شود! بنابراین بسیار مهم است که یک برنامه دقیق برای مدیریت سرمایه خود داشته باشید که می توانید با تمرین و صرف زمان کافی به آن برسید.

مدیریت ریسک در معاملات

۸- درمورد هزینه های کارگزاری یا بروکر منتخب خود تحقیق کنید

دی تریدرها یا معامله گران روزانه معمولا معاملات مکرری در طول روز انجام می دهند که منجر به هزینه های بالایی می شود. در نتیجه مهم است که نسبت به طرح بروکرها درمورد هزینه ها آگاهی داشته باشید تا بتوانید آن ها را براساس سرمایه خود مدیریت کنید.

به غیر از اجرای معاملات و هزینه هایی که به همراه دارند، کارگزاری ها معمولا ابزارهای معاملاتی شامل پلتفرم های معاملاتی، هشدارهای معاملاتی، ابزارهای سرچ و برنامه های کاربردی نمودارها با اندیکاتورهای تکنیکالی و ویژگی های دیگر را نیز ارائه می دهند. برخی از این ویژگی ها ممکن است رایگان باشند اما برخی دیگر نیازمند پرداخت هزینه و تهیه اشتراک هستند؛ بنابراین توجه به این نوع از هزینه ها نیز برای مدیریت سرمایه ضروری است.

توصیه می شود که هر یک از این ویژگی ها و آپشن ها را برا اساس نیازهای معاملاتی خود انتخاب کنید و از تهیه اشتراک در مواردی که به آن ها نیازی ندارید اجتناب کنید. تازه کارها نیز باید با بروکرهایی که کارمزدهای کمتری دارند شروع کنند و تنها پکیج هایی را تهیه کنند که با نیازهای معاملاتی اولیه آن ها مطابقت دارد؛ سپس بعدها درصورت نیاز می توانند گزینه های دیگر را برای استفاده انتخاب و فعال کنند.

برای کسب اطلاعات کامل از بروکرهای مناسب برای کاربران ایرانی می توانید از راهنمای انتخاب بروکر در ایران بروکر استفاده کنید.

همچنین اگر علاقه مند به ترید ارز دیجیتال هستید می توانید از راهنمای انتخاب صرافی در ایران بروکر استفاده کنید.

۹- از استراتژی معاملاتی خود بک تست بگیرید

برای اطمینان از اینکه استراتژی معاملاتی شما به خوبی کار می کند، باید آن را در یک حساب آزمایشی (دمو DEMO) به شما پول مجازی ارائه می دهند تست کرده و مورد بررسی قرار دهید. (اکثر بروکرها چنین قابلیتی را به کاربران خود ارائه می دهند.)

۱۰- قدم های کوچک بردارید و با حجم پایین معامله کنید

حتی اگر پول کافی و تجربه کافی در بازار دارید، در اولین معاملات خود با یک استراتژی جدید، هیچگاه با حجم بالا ترید نکنید. استراتژی جدید خود را با حجم کمی از سرمایه خود امتحان کنید و در صورت اطمینان از موفقیت استراتژی، مقدار سرمایه بیشتری را برای معاملات خود اختصاص دهید.

به خاطر داشته باشید بازارها و فرصت های معاملاتی همیشه وجود دارند اما اگر سرمایه خود را از دست بدهید، ممکن است جمع آوری مجدد آن برای شما بسیار سخت و طاقت فرسا باشد. پس قدم های کوچک بردارید و با مقدار کمی از سرمایه خود شروع کنید، سپس حجم معاملات خود را بالاتر ببرید.

برای ورود به بازار فارکس یکی از مهمترین موارد اطلاع از میزان اسپرد بروکرها است که برای اطلاع از اسپرد بروکرهایی که به کاربران ایرانی خدمات ارائه می کنند می توانید از صفحه مقایسه قیمت اسپردها در ایران بروکر استفاده کنید.

همچنین یکی از نکات مهم برای تریدرها انتخاب صرافی مناسب است، برای اینکه قیمت ارزهای دیجیتال مختلف را در صرافی های مختلف مشاهده کنید، می توانید از صفحه مقایسه قیمت صرافی ها در ایران بروکر استفاده کنید.

خلاصه مطلب ـ چگونه تریدر شویم؟

در این مقاله به معرفی ۱۰ قدم برای تبدیل شدن به یک معامله گر موفق پرداختیم که به افراد سردرگم در بازار کمک می کند تا مسیر درست را پیدا کنند.

افراد علاقه مند به ترید و بازارهای مالی، باید مراقب وب سایت ها و دوره های آموزشی که نوید معاملات موفق و سودهای بی پایان را می دهند باشند و بدانند که معامله گران موفق در بازارهای مالی، با صرف زمان و تلاش بسیار برای ایجاد استراتژی های معاملاتی مشخص و پایبند بودن به آن ها، توانسته اند این مسیر را پیموده و به جایگاه دلخواه خود برسند.

۱۰ مورد که رعایت آن ها به شما کمک می کند زودتر به مقصد برسید و همچنین قدم های اصولی تری بردارید عبارتند از:

  • خودارزیابی کنید و شخصیت خود، مهارت ها و هر آنچه را که برای تبدیل شدن یه یک معامله گر نیاز است را بشناسید.
  • سرمایه کافی برای معاملات خود اختصاص دهید: مقدار پول بسیار کم و همچنین پول زیاد برای شروع، یکی از عوامل شکست در بازارهای مالی است.
  • بازار را درک کنید: برای شناخت بازار و رسیدن به یک درک کلی از آن نیاز دارید تا مطالعات و دانش خود را درمورد نحوه عملکرد بازارها بالا ببرید.
  • اوراق بهادار را بشناسید: از آن جایی که نحوه معامله در سهام، قراردادهای آتی، معاملات آپشن، صندوق های قابل معامله (ETF)، صندوق سرمایه گذاری مشترک (Mutual fund)، متفاوت است، عدم شناخت هر یک از آن ها می تواند باعث شکست شما در معاملات شود.
  • یک استراتژی معاملاتی مشخص ایجاد کنید: برای موفق شدن در معاملات، باید ابتدا استراتژی مشخصی را برای معاملات خود ایجاد کرده و در مرحله بعد به آن پایبند باشید. اگر تازه کار هستید می توانید ۲ استراتژی را برای خود در نظر بگیرید و در صورت عدم کارکرد یکی از آن ها، از دیگری استفاده کنید.
  • استراتژی و برنامه معاملاتی خود را با یکدیگر تطبیق دهید: داشتن یک استراتژی به تنهایی کافی نیست، بلکه باید برای آن برنامه داشته باشید. مثلا باید بدانید که کدام دارایی ها را معامله می کنید و یا چه مقدار از سرمایه خود را به هر معامله اختصاص می دهید.
  • مدیریت ریسک را در معاملات خود پیاده سازی کنید: برای اینکه بتوانید سود و زیان های احتمالی خود را تخمین بزنید و با چالش هایی که حین معامله گری با آن ها روبرو می شوید مقابله کنید، نیاز دارید تا به خوبی مدیریت ریسک را در معاملات خود رعایت کنید.
  • هزینه ها و کارمزدهای معاملات در بروکرها را بررسی کنید: برای آگاهی از تمام هزینه های احتمالی، باید کارمزد معاملات بروکرها را مورد بررسی قرار دهید تا در نهایت بتوانید هزینه های حساب خود را کنترل کنید.
  • از استراتژی معاملاتی خود بک تست بگیرید: برای اطمینان از اینکه استراتژی معاملاتی مناسب و سوددهی را انتخاب کرده اید، می توانید از حساب های آزمایشی یا دمو که پول مجازی ارائه می دهند استفاده کنید و از استراتژی خود بک تست بگیرید.
  • قدم های کوچک بردارید: بعد از به دست آوردن تجربه کافی در بازار همچنان جوانب احتیاط را رعایت کنید. در زمان هایی که یک استراتژی جدید را قصد دارید بر روی سرمایه خود اجرا کنید، با حجم بالا به معاملات ورود نکنید. سعی کنید پس از موفقیت استراتژی خود در معاملات کوچک، به تدریج حجم معاملات خود را بالا ببرید.

چگونه تریدر شویم؟

خودآموزی و کسب دانش به صورت مداوم اولین مولفه برای تبدیل شدن به یک تریدر موفق است. در مراحل بعد می توان به کسب تجربه، ایجاد استراتژی مشخص، بک تست گرفتن از آن، اجرای آن در معاملات به همراه مدیریت سرمایه اشاره کرد که همه نیازمند صرف زمان کافی هستند.

با چقدر سرمایه ترید را شروع کنیم؟

تخصیص سرمایه کافی برای ترید در بازارهای مالی از اهمیت بالایی برخوردار است. همان طور که سرمایه کم عامل شکست شما خواهد بود، سرمایه زیاد نیز می تواند باعث عدم کنترل احساسات و هیجانات شده و در نهایت باعث نابودی حساب شما شود. اگر تازه کار هستید می توانید با حداقل سرمایه ۱۰۰ دلار معامله کردن را شروع کنید.

چرا باید از استراتژی معاملاتی خود بک تست بگیریم؟

درواقع به این دلیل از سیستم و استراتژی معاملاتی خود بک تست می گیریم که بفهمیم آیا استراتژی ما در بازار سودده است یا خیر. بنابراین قبل از اجرای سیستم معاملاتی خود در حساب ریل (real) یا واقعی، از استراتژی خود در حساب دمو که تقریبا تمام بروکرها آن را ارائه می دهند بک تست بگیرید.



منبع: https://iranbroker.net/10-steps-becoming-day-trader/